Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris koncertēs Japānā

No 2010.gada 18.janvāra līdz 1.februārim Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) dosies koncertturnejā uz Japānu, kur koncertēs 12 koncertzālēs japāņu diriģentes Tomomi Nišimoto vadībā.

LNSO koncertturnejā uz Japānu dodas pēc japāņu koncertaģentūras "Samon Promotion" ielūguma un sniegs 12 koncertus 11 Japānas pilsētās, tostarp tādās slavenās koncertzālēs kā "Suntory Main Hall" un "Tokyo Opera City" Tokijā, "The Symphony Hall" Osakā un Kioto "Main Concert Hall".

Lielākā daļa no plānotajiem LNSO koncertiem Japānā ir izpārdoti, informē LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Pirms došanās Japānas turnejā LNSO piedāvā saviem Latvijas klausītājiem novērtēt vieskoncertiem sagatavoto programmu 8.janvārī plkst.19.30 Lielajā ģildē. Šajā koncertā skanēs trīs krievu klasiķa Pētera Čaikovska skaņdarbi - "Romeo un Džuljeta" uvertīra-fantāzija, vijoļkoncerts un dramatiskā "Ceturtā simfonija". Kā solists šajā koncertā uzstāsies viens no starptautiski pazīstamākajiem krievu jaunās paaudzes vijolniekiem Saša Roždestvenskis, kurš orķestrim pievienosies arī Japānas koncertu turnejā.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.