Klangotāji pošas uz Klaņģu kalnu

© publicitātes

Lai cik skumji, latvju mūzikas festivālu sezona jau ievirzījusies tās beigu daļā. Šīs nedēļas beigās gan vēl būs daudz darāmā, piemēram, varēs doties uz Ķekavas pagasta Klaņģu kalnu, kur 25.–26. jūlijā otro gadu notiks rokfestivāls Klang!.

Šā gada rokfestivāla hedlaineri būs pašmāju alternatīvā roka veterāni, grupa Pienvedēja piedzīvojumi, kas šogad svin savu 20. dzimšanas dienu, gatavojoties jauniem ierakstiem un koncertiem. Māris Žigats ar brāļiem Lundēm klangos jau piektdien (uzstāšanās paredzēta akurāt pusnaktī), bet vēl pirmās dienas programmā iekļautas grupas Rise To The Bait, Traumatized, Apēdājs, AK69, Evestus (Igaunija), Oranžās brīvdienas, Frailty, Enhet un Dehead.

Atšķirībā no pagājušā gada festivāla šoreiz grupu vidū vērojama lielāka stilu dažādība, turklāt būs vairāki viesi no ārzemēm – bez jau minētajiem Evestus igauņus pārstāvēs arī Cantilena, no Polijas plāno ierasties Lacrima, no Krievijas – Arcanorum Astrum, no Norvēģijas – Dominanz. Šīs brigādes uz skatuves (to pavisam būs divas) Klaņģu kalnā kāps tieši sestdien, šajā dienā viesiem kompānijā būs arī mūsu pašu All Day Long, Bloody Heels, Jūdas graši, Elkupe, Chaosact, Caurvējš, Rīta stienis, Deodium, Darrva, kā arī latvju ortodoksālā pankroka pamatlicēji PND un motorhediskie smagā rokenrola veterāni Rūsa.

No viesiem īpaši gribētos izcelt norvēģus, kuri Rīgā jau ir uzstājušies – viņu jaunākās kompozīcijas atstāj ļoti labu iespaidu. Dominanz ir no Bergenas, sastāvā ir dalībnieki ar nopietnu blekmetāla skatuves pieredzi, taču grupa spēlē mazliet industrializētu metālu. Jaunā albuma izdošanas laiks noteikts augusta beigās vai septembra sākumā, taču interesentiem ir jau pieejamas dažas dziesmas (piemēram, Devoured By The Black Hole un Salvation), kuras droši vien skanēs arī festivālā Klang!. Grupas līderis Rojs norāda, ka mūzika jaunajā albumā ir kļuvusi tumšāka un agresīvāka: «Tā ir drūma un destruktīva, tomēr Dominanz raksturīgais skanējums būs saglabāts.» Novēlējums Latvijas faniem, kuri būs ieradušies festivālā, lai redzētu Dominanz? «Lai šis festivāls viņiem sagādā tikpat daudz prieka, cik mums. Un ar lielu nepacietību gaidām iespēju pēc koncerta iedzert arī kādu alu ar viņiem!» saka Rojs.

Svarīgākais