Policija iziet uz ceļiem, kas ved uz "Positivus"

© F64

Valsts policijas ceļu policisti no šodienas līdz pat pirmdienas, 21.jūlija, pēcpusdienai pastiprinātā režīmā dežurēs uz autoceļiem, kas ved uz Baltijas valstīs lielāko festivālu "Positivus".

LETA jau ziņoja, ka Valsts policija sabiedriskās kārtības nodrošināšanai festivāla teritorijā un ap to katru dienu iesaistīs kopumā vairāk nekā 100 darbiniekus. Kā viena no prioritātēm šogad ir izvirzīta cīņa ar dzērājšoferiem, lai atturētu festivāla apmeklētājus no autovadīšanas reibumā.

Izveidotais ceļa zīmju izvietojuma plāns paredz satiksmes organizāciju pilsētā, izmantojot ceļa zīmes - aizliegumu apstāties, kā arī ātruma ierobežojumu pilsētā 30 kilometri stundā un sadalošās joslas.

Kravas automašīnām būs iespēja festivāla teritoriju apbraukt, izmantojot speciāli izveidotu apbraukšanas shēmu. Apbraukšana ir brīvprātīga, taču, kā iepriekš norādījis Valsts policijas Galvenās kārtības policijas priekšnieks Artis Velšs, liela daļa kravas automašīnu vadītāju ņem vērā ceļu policistu ieteikumus un festivāla teritoriju apbrauc.

Tāpat kārtības nodrošināšanā festivāla laikā tiks iesaistīti speciālo uzdevumu darbinieki un Kriminālpolicijas darbinieki, kas raudzīsies, lai netiktu lietotas narkotiskās vielas. Kārtības nodrošināšanai Valsts policija, tāpat kā iepriekšējos gados, sadarbosies ar Igaunijas kolēģiem. Šogad no Igaunijas sabiedrisko kārtību palīdzēs uzturēt četri Igaunijas policijas darbinieki.

Valsts policija savus resursus koncentrēs speciālā operatīvās vadības centrā, kas atradīsies pie galvenās ieejas festivālā. Centrs būs primārā vieta, kur vērsties ar dažādiem problēmjautājumiem un informāciju par pārkāpumiem. Tāpat šogad policija speciāli festivālam radījusi "atrasto mantu biroju" internetā - Valsts policijas mājaslapā.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais