Bauskā atkal pulcējas kantri mūzikas fani

Šā gada festivāla hedlainera lomā būs amerikānis Billijs Jeits. © publicitātes

Šīs nedēļas nogalē, 11. un 12. jūlijā, Bauskā notiks tradicionālais kantri mūzikas festivāls – tas atzīmēs jau savas 16. pastāvēšanas gadadienu. Būs labākie pašmāju mākslinieki un viesi no ārzemēm, no kuriem slavenākais – amerikānis Billijs Jeits (Billy Yates).

Billijs Jeits šobrīd pasaulē ir viens no slavenākajiem komponistiem un izpildītājiem. Aizvadīto desmit gadu laikā regulāri nominēts „American Songwriters Awards” un četras reizes galveno balvu arī saņēmis. Kā labāko kantri dziesmu autors viņš divas reizes bijis nominēts arī „Grammy” balvai, tomēr līdz tai nav aizsniedzies. Jeita pazīstamākais hits „The House That Jack Built” bija populārākais 12 valstu radiostacijās un atnesa panākumus tādām kantri mūzikas zvaigznēm kā Adamam Hārvejam un Džordžam Džonsam. Jāpiebilst, ka Jeits ne tikai raksta dziesmas, bet arī regulāri pats koncertē – ar jau minēto Džonsu (tas irm koncertēja - šis mūziķis diemžēl pērn aprīlī 81 gada vecumā mira...) un Villiju Nelsonu viņam bijušas vērienīgas turnejas ASV, Lielbritānijā un Austrālijā. Bauskā mākslinieks uzstāsies sava jaunā albuma „Only That Gorges Jone”s koncertturnejas ietvaros.

Kā otri galvenie viesmākslinieki festivālā jāatzīmē „Music Road Pilots” no Nīderlandes. Grupā ietilpst seši muzikanti, no kuriem pieci ir profesionāli vokālisti. Latvijas kantri mūzikas guru Uldis Ozoliņš uzskata, ka grupas sniegums ir salīdzināms tikai ar kanādiešu „Lonestar” vai amerikāņu „Oak Ridge Boys”. Šāda stila grupa Latvijā viesosies pirmo reizi. Kā jau parasti festivālā piedalīsies arī labākās pašmāju kantri grupas, tostarp „Jukebox”, „Klaidonis”, „Sestā jūdze”, „Tequila” un „Emburgas zēni”, uzstāsies arī Pits Andersons & „The Swamp Shakers”.

Jāatgādina, ka pirmoreiz festivāls „Country Bauska” notika 1999. gada 16. un 17. jūlijā, tā iniciators bija Latvijas Radio 2 kantri mūzikas programmas vadītājs Uldis Ozoliņš.

Svarīgākais