Positivus varēs izbaudīt arī sēžot mājās

© F64

No rītdienas visās "Lattelecom" televīzijā platformās sāks darboties atsevišķs festivālam "Positivus" veltīts "pop-up" kanāls, kas raidīs vēl mēnesi pēc festivāla beigām, tā šodien paziņoja "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Kanālā, kas būs pieejams 24 stundas diennaktī, programmas tiks veidotas sadarbībā ar Latvijas Radio pārstāvjiem, tajā piedāvās ne tikai festivāla tiešraidi, bet arī dažādus autorraidījumus un reportāžas par aizkulisēm un citiem ar pasākumu saistītiem notikumiem.

Mūzikas norisēm līdzi sekos Toms Grēviņš un citi.

"Lattelecom" festivāla norises vietā šogad piedāvās arī lielāko brīvdabas Wi-Fi zonu, kādu uzņēmums jebkad veidojis.

"Positivus" rīkotājs Ģirts Majors atklāja, ka, lai atbalstītu jaunos mūziķus, festivāls šogad sadarbojas ar Rīgas Doma kora skolu, tādēļ festivāla programmas bukleti taustāmā formātā vairs nebūs pieejami par velti kā citus gadus, bet gan tiks izsniegti par ziedojumu kora skolai.

Viņš arī pastāstīja, ka festivālam šogad akreditējušies aptuveni 300 žurnālistu no visas pasaules - aptuveni 70 no Igaunijas, 30 - 40 no Lietuvas, kā arī mediju pārstāvji no Amerikas, Austrālijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un citām valstīm.

Festivāls "Positivus" šogad īpaši sadarbojas ar Igaunijas ēdinātājiem, norises teritorijā būs atvēlēta atsevišķa zona šai valstij, kur atradīsies pieci Tallinas restorāni.

"Positivus" festivāla galvenais partneris šogad ir "Lattelecom".

Jau ziņots, ka "Positivus'' festivāls šogad notiks trīs dienas - 18.jūlijā, 19.jūlijā un 20.jūlijā - Salacgrīvā. Festivālā uzstāsies arī "Kraftwerk", "Bastille", Ellija Goldinga, "The Kooks", "The 1975", "Daughter", Laura Mvula, "Junip", "Temples", "Of Montral", "MØ", "You me at six", "Kid Karate", "Birth of joy", ''King Charles'', "Pompeya", "FM Belfast", "Elbow", Anna Kelvi, "Future Islands", "AlunaGeorge", Čets Feikers, "NONONO", kā arī "And so I watch you from afar", "The Horrors", "A-Trak", "Just Blaze", "Tricky" un saksofonists Faro Sanderss ar grupu, kā arī Džastina Lī Brauna ar "Latvian Blues band".

"Positivus" festivāls ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem mūzikas un mākslas festivāliem Baltijā, kas šogad norisināsies jau astoto reizi.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais