Marhils dzimtajā Pāvilostā izveido festivālu

© F64

Pēc mūziķa Ulda Marhilēviča ierosinājuma populāri latvju skatuves mākslinieki apvienojušies pirmajam Pāvilostas mūzikas un mākslas festivālam Zaļais stars. Tas norisināsies 25. un 26. jūlijā.

Komponists Uldis Marhilēvičs ir pāvilostnieks, viņam tur ir mājas, tāpēc jaunā festivāla norises vietas izvēle nav nejauša. «Man ir patiess prieks, ka beidzot Pāvilostai ir savs festivāls, kopējs pasākums, kurā var piedalīties arī vietējie kolektīvi un mani draugi, kopā sanākšanas reize, gan tiem, kuri reiz iemīlējušies Pāvilostā, gan tiem, kurus gaida tās atklāšanas brīnums,» saka festivāla mākslinieciskais vadītājs un viens no idejas autoriem Uldis Marhilēvičs.

Festivāla atklāšana notiks Sakaslejas baznīcas dārzā ar īpašu nakts koncertu, kurā dalību jau apstiprinājuši Rēzija Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Ance Krauze, Dzintars Beitāns, meiteņu ansamblis Dziedošie eņģeļi un Liepājas zvanu ansamblis Campanella, uzstāsies arī pats Marhils. Līdzekļi no koncerta ieņēmumiem un saziedotā nauda tiks baznīcas apkures un telpu klimata sistēmas ierīkošanai, lai nodrošinātu šī kultūrvēsturiskā mantojuma un 2008. gadā atjaunoto baznīcas ērģeļu saglabāšanu. «Mūsu valsts saglabājas un pastāv, pateicoties cilvēcībai un žēlsirdībai – par to liecina visas ziedojumu akcijas, un es ceru, ka mūsu Zaļais stars parādīsies katra klausītāja sirsniņā,» saka aktrise Rēzija Kalniņa.

Nākamajā dienā, 26. jūlijā, Pāvilostas pludmalē būs vērojamas smilšu skulptūras, līdztekus tam notiks Kalna ielas amatnieku tirdziņš. Savukārt vakarā būs lielkoncerts, kas norisināsies uz lielās skatuves pie skatu torņa. Tajā Marhils piedalīties aicinājis Aiju Andrejevu, Anci Krauzi, Ivo Fominu, Tomasu Kleinu, Aivaru Hermani, Ainaru Virgu, Igoru Novikovu un citus. Koncerts ilgs līdz pusnaktij, kad tā izskaņā, visiem kopā dziedot Pāvilostas himnu, virs moliem atmirdzēs svētku uguņošana, bet pēc tās – tautas sadziedāšanās un dejas.