RECENZIJA: Relicseed; "Slaughterhouse”

© publicitātes

Pašlaik pamāju Metallica līdzinieki Relicseed atrodas iespaidīgā tūrē pa Ameriku (viņu grafikā ir vairāk nekā 20 koncerti, bet vēl aptuveni tikpat šim sarakstam tiks pieplusoti rudenī, savukārt šeit palikušie var priecāties par viņu pēc skaita otro albumu.

Tas digitāli tika izdots jau pērn un pat bija nominēts starp labākajiem rokmūzikas darbiem Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu „Zelta mikrofons” apbalvošanas ceremonijā (zaudēja Rūsai), taču CD versija oficiāli laista klajā tikai tagad. „Slaughterhouse” ierakstīts Losandželosā, sastrādājoties ar leģendāro skaņu inženieri un līdzproducentu Braienu Karlstromu, taču Relicseed diemžēl bija viena no pēdējiem, ar ko viņš strādāja (sirdstrieka, 2013. gada janvāris...). Ieraksts palika pusratā, atlikušos skaņas apstrādes darbus veica Maors Apelbaums (sadarbojies arī ar Robu Halfordu, Litu Fordu, Ingvī Malmstīnu u.c.) un Dirks Kloibers (Manowar, Džeks Stārs u.c.). Relicseed – tie ir Edgars Rakovskis (balss, ģitāra), Kārlis Šteinmanis (ģitāra), Jānis Narbuts (bass) un Andrejs Upmacis (bungas). Grupa pirms pāris gadiem izdevusi disku „60 minūtes sapņa”, uzstājusies Anglijā, Vācijā, Čehijā, Horvātijā, ASV, Krievijā un citās valstīs, bet pēdējos pāris gadus mērķtiecīgi lauž ceļu uz Ameriku. Albums ir pieejams visās populārākajās pasaules digitālajās mūzikas platformās, ieskaitot iTunes, Amazon, Spotify, CD Baby un arī pašmāju Doremi.lv, to izdod kompānija „Mikrofona ieraksti”, bet pasaulē tas tiks izplatīts sadarbībā ar kompānijas partneriem ASV un Eiropā. Vēl tikai jāpiebilst, ka albuma pirmajam singlam „Serial Leader” pašlaik tiek filmēts videoklips, kura pirmizrāde paredzēta rokfestivālā „Klang!” 25. jūlijā.

PAR. Pasaules klases kvalitātes darbs, ko te vēl piebilst! No dziesmām labākās ir „Looney Tunes”, „Mary Beth” un „Pointless Gravity”, tāpēc nav īpaši saprotams, kāpēc par singlu izvēlēta „Serial Leader”. Arī šoreiz Relicseed nodemonstrējuši īpašo ķērienu rokbalāžu ražošanā („Brother’s Tears”), arī šoreiz instrumentāli viss ir kārtībā (bundzinieks vispār malacis!). Uzslava šā brīža interesantākajam latvju multimāksliniekam Artūram Bērziņam par veiksmīgo CD dizainu.

PRET. Šķiet, kaut kādos brīžos Relicseed tomēr nespēs noturēt klausītāju uzmanību: pat grūti pateikt, vai te pie vainas dziesmu dažkārt pārāk garā hronometrāža vai arī tomēr vēlme pārāk nikni „skaldīt”, bez pretenzijām uz kādu loģisku melodijas iznākumu.

Izklaide

2024. gada 12. oktobrī, Rīgas Kultūru vidusskolā, kas atrodas Ganību dambī 7, norisināsies ikgadējais un tik ļoti gaidītais galda hokeja turnīrs “Sarauj 2024”. Šis aizraujošais pasākums aicina bērnus un jauniešus atklāt galda hokeju kā sporta veidu, piedaloties un aizvadot azarta un jautrības pilnu dienu. Turnīrs norisināsies no plkst. 10:00 līdz 18:00, visiem dalībniekiem ieeja ir bez maksas, kā arī papildus katram dalībniekam būs iespēja saņems pasākuma sponsoru sarūpētās balvas.

Svarīgākais