RECENZIJA: Elbow – The Take Off And Landing Of Everything

Par vienu no labākajām ziņām Latvijas koncertdzīvē parūpējušies festivāla Positivus organizatori, papildinot programmu ar vienu no elitārākajām un nozīmīgākajām mūsdienu grupām Elbow – daudziem droši vien šī ziņa likvidēja pēdējās šaubas, vai jūlija beigās ir vērts doties uz Salacgrīvu.

 «Elbow ir viena no retajām, kuru klausoties, raud arī īsti vīrieši, un iespēju uzstāties miljardu auditorijas priekšā tā ir nopelnījusi ar pacietīgu un kvalitatīvu darbu,» tā vēstīts Positivus Festival rīkotāju pieteikumā. Par tiem «raudošajiem īstajiem vīriešiem» grūti komentēt, taču panākumu saraksts minētajai 1997. gadā dibinātajai britu alternatīvās mūzikas apvienībai ir gana iespaidīgs un mūzika – skaista. Martā klajā nāca sestais apvienības studijas albums, kas atkal saņēmis ļoti pozitīvas kritiķu un klausītāju atsauksmes, tostarp arī kļuvis par britu topa Nr. 1. Starp citu, līdz šim nevienam Elbow albumam topā vēl nebija tik labi klājies. PAR. Monotoni hipnotisks darbs, kuram noteikti netrūks cienītāju arī pie mums – daudzi nodēvējuši šo albumu par britu grupas labāko līdz šim izdoto darbu. Lai vai ko, bet kvalitātes trūkumu Elbow nevar pārmest. PRET. Klausoties šo albumu (un Elbow vispār), uzmācas mazvērtības komplekss un jūties kā pilnīgs āmurs, jo nekādi netop skaidrs, par ko šeit sajūsmināties. Labs miegadziesmiņu komplekts, kas savā iedarbībā varētu pārspēt pat spaini ar dimedrolu. Kā tas viss varētu izklausīties brīvdabas (!) festivālā, bail pat iedomāties.

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.