Gada svarīgākais koncerts – Pīters Geibriels

Pīters Geibriels Rīgā. Pirms gada šāds ziņojums šķistu krietni vien nereāls, taču tā ir taisnība – britu mūzikas ģēnijs koncertēs Arēnā Rīga jau šosestdien, 17. maijā.

Pīters Geibriels Latvijā ieradīsies turnejas Back To Front ietvaros, godinot viņa, šķiet, pašu labāko albumu So. Paredzēts, ka koncerts aptvers Geibriela karjeras izcilākās dziesmas, iekļaujot arī albumu So pilnā apmērā. Mūziķim uz skatuves pievienosies leģendārās koncerttūres 1987. gada oriģinālsastāvs. «Mēs pasniedzam koncertu trīs daļās – gluži kā maltīti. Starteris būs mazliet akustisks, valdot līdzīgai gaisotnei kā mēģinājumos. Pēc tam pievērsīsimies pamatēdienam, kas ir vairāk elektronisks materiāls. Ja jūs šo visu pārdzīvosiet, tad saņemsiet saldo ēdienu ar albumu So pilnā garumā, tieši tādā kārtībā, kā tas sākotnēji bija iecerēts,» jau krietni pirms šīs turnejas tās detaļas atklāja Pīters Geibriels, ieintriģējot vēl vairāk.

Kas ir Pīters Geibriels, laikam nevienam plašāk nav jāstāsta. Respektablais ASV izdevums Time Pīteru Geibrielu nodēvējis par vienu no simts ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaulē. Pateicoties ieguldījumam miera un cilvēktiesību veicināšanā, mūziķis saņēmis Miera cilvēka balvu no Nobela Miera prēmijas laureātiem. Kā grupas Genesis dalībnieks (ne jau vienmēr tur dziedājis Fils Kolinss...) ir uzņemts Rokenrola slavas zālē, turklāt šogad ir saņēmis nomināciju šim apbalvojumam arī kā solomākslinieks. Savas karjeras laikā Pīters Geibriels ieguvis neskaitāmas mūzikas industrijas atzinības, tostarp trīs Brit Awards, sešas Grammy un trīspadsmit (!) MTV Video Music Awards balvu.

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.