RECENZIJA: Biomorph – Rupture –

Pašmāju progresīvā metālgrupa Biomorph pieteikusies ar debijas albumu Rupture – ir iemesls pavērtēt. Radusies 2013. gadā, tomēr pats šā projekta rašanās process sācies vēl pirms desmit gadiem, kad Krāslavas melodiskā metāla grupas Infected dalībnieki pārcēlās uz dzīvi Rīgā.

 Par Biomorph stabilu sākumu var uzskatīt 2010. gadu, kad bundziniekam Arnim un ģitāristam Viesturam nolēma pievienoties basģitārists Sergejs Karševs no Baltijas labākās tehniskā metāla grupas Neglected Fields, kurš piedalījies arī Cradle Of Filth bundzinieka Marthus projektā Inner Fear. Līdz 2012. gada beigām topošajam projektam pievienojās ģitārists Aleksandrs un vokālists Nikolajs no Sandtrout. Atliek vien piebilst, ka Biomorph tuvākie koncerti būs 16. maijā Melnajā piektdienā un 17. maijā klubā Melno cepurīšu balerija Jelgavā.

PAR. Ļoti kvalitatīvi spēlē, elegants darbs. Tie, kas sēro par Neglected Fields aiziešanu nebūtībā, par šo disku būs stāvā sajūsmā.

PRET. Garām. Vēlmēs parādīt savu spēlētprasmi un kvalifikāciju Biomorph vīri aizmurgojas kaut kādās sev vien zināmās instrumentālās pasāžās. Priekš kam? Ritma maiņas juceklīgas, melodijas nav vispār, arī ar vokālu smagas problēmas. Te nu jāsaka – piedodiet, nesapratu.

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.