RECENZIJA: "Colt", "Tu jau zini, kas būs…"

© publicitātes

Kādreizējā pašas pirmās latvju „heavy metal” komandas „Opus Pro” ģitārista Harija Zariņa izveidotā Ogres hārdroka grupa „Colt” ar otro studijas albumu atzīmējusi savu četru gadu jubileju – te varam dzirdēt kārtīgu roku tā vislabākajā izpratnē. „Colt” sastāvā bez Hara šobrīd muzicē arī par „dzelzs rīkli” dēvētais (un pelnīti dēvētais!) dziedātājs Atis Ieviņš, bundzinieks Kaspars Pļavnieks, basģitārists Toms Veismanis un ģitārists Rolands Majors, kura pienesums šoreiz ir īpaši būtisks: vairāk nekā pusei no desmit jaunā albuma dziesmām mūzikas autors vai līdzautors ir tieši Rolands.

Jaunā albuma materiāls ierakstīts studijā „Sound 47B” sadarbībā ar producentu un ģitāristu Egonu Kronbergu, kas pazīstams pēc darbošanās tādās komandās kā „The Hobos”, „Skyforger”, „Iļģi” un citās. Šī diska nenoliedzami iespaidīgo vizuālo noformējumu veidojis ekstravagantais mākslinieks Artūrs Bērziņš - tajā izmantota Bībeles tēma par Ādamu un Ievu un aizliegto augli.

PAR. Diviem cilvēkiem šo albumu labāk nedzirdēt: Ivo Fomins vairs nav labākais latvju smagā roka vokālists Latvijā un Alex vairs nav labākais smagā roka balāžu izpildītājs Latvijā. Haris atgādina, ka ne velti tieši viņa vārdā pie mums tika dēvēta smagā roka balva (ļoti žēl, ka to pasniegšanas tradīcija tik ātri beidzās), arī sastāvam piepulcinātie jaunie puikas rāda, ka prot spēlēt. Labs albums.

PRET. Ar „koltu” sniegumu nepieciešams iepazīties konkrētā secībā – vispirms albums, pēc tam koncerts. Šo rindu autoram gadījās otrādi, līdz ar to ripulis šķiet tikai tāds vārgs atlējums no roka esences. „Colt” un Atis Ieviņš ir jāklausās „dzīvajā”, diskā tas nav īsts.

Izklaide

Rīgas Reformātu baznīcā 18. oktobrī pirmo (un acīmredzot arī vienīgo) reizi kopā vienā kvartetā spēlēs “nu jazz” un brīvās improvizācijas meistari Džons Raskins, Stens Sandells, Tims Pērkiss un Vladimirs Tarasovs. “Viņu eksperimenti un novatoriskās idejas ir atstājušas dziļas pēdas džeza attīstībā, bet meistarība bijusi paraugs un iedvesmas avots daudziem pasaulē atzītiem mūziķiem.”

Svarīgākais