RECENZIJA - Neon Saturdays

© Publicitātes

Aprīļa sākumā pašmāju alternatīvā roka grupa Neon Saturdays laida tautās savu debijas albumu ar deviņām kompozīcijām, tostarp Here I Am, kas pērn vasarā sasniedza Radio SWH Top 20 devīto vietu, kā arī šā brīža grupas aktuālāko singlu What About You.

Paši mūziķi savu mūziku sauc par pozitīvo roku ar ietekmēm no indie, poproka un alternative, «kā arī tādiem māksliniekiem kā Foo Fighters, Kings Of Leon, Green Day, U2, The Killers, Placebo, 30 Seconds To Mars u. c.». No Placebo un 30 Seconds To Mars (vēl arī Biffy Clyro) te tiešām kaut kas ir saklausāms, bet no pārējiem gan ne pārāk...

PAR. Pēc diezgan kuslā albuma iesākuma uz tā beigām Neon Saturdays ieskrienas un nobeigumā jau piedāvā ļoti labas dziesmas. It īpaši tas attiecas uz melodisko un atmiņā paliekošo What About You, teju vai dejojamo I’ll Be Waiting, kā arī sprigano I’m Blind. Kvalitatīvs ieraksts, arī spēlē čaļi labi (novērtējiet ģitārsolo dziesmā I’m Blind!),vokālistam ir teicama balss – ko vēl vairāk vēlēties?!

PRET. Kaut kā bezpersoniski – šķiet, ka tas viss kaut kur jau ir dzirdēts. Apsveicami, ka atrasta naudiņa CD izdošanai, taču varēja jau nu sakasīt vēl mazliet, lai albuma iekšpusē būtu kaut kas vairāk par tikai pašu ripuli – nu, kaut vai vāciņa otrā pusē būtu uzdrukājuši paši savus vārdus!

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.