Grupa “Iļģi” aicina uz ziemas saulgriežu koncertiem

Grupa “Iļģi” turpina daudzgadīgo tradīciju pirms Ziemassvētkiem savus klausītājus uzrunāt īpašā koncertā. Tā tas būs arī šogad! Divi koncerti. Viens lielajiem, otrs - ģimenēm.

Ģimenēm domātais Ziemas saulgriežu koncerts jau tradicionāli notiks RTU Lielajā zālē, Kaļķu ielā 1, 22.decembrī plkst. 19.00. Tāpat kā katru gadu — ar kādreizējās Iļģu dalībnieces Zanes Šmites piedalīšanos. Paredzētas arī ziemas radošās darbnīcas un rotaļas mazajiem, bet nobeigumā, protams, danči pieaugušajiem!

Koncerts lielajiem: 21.decembrī plkst. 19:47 Leļļu Mākslas Muzejā, kas atrodas Spīķeros, Maskavas ielā 12. Iecerēts rāmāks un klusinātāks koncerts. Muzicēs īpašie viesi, folkloras grupa “Laiksne”.

Ilga Reizniece stāsta: “Nu jau daudzus gadus šo programmu spēlējam vienreiz gadā, tieši Saulgriežos, RTU lielajā zālē. Parasti dzied un spēlē vēl kāda folkloras grupa. Šogad tie būs “Vecpilsētas dziedātāji”. Pēc koncerta bērni varēs iet rotaļās un piedalīties dažādās darbnīcās, bet vecāki pa to laiku – kārtīgi izdancoties. Šis pasākums ir izaudzis par īstiem ģimeņu svētkiem. Tiem, kas senās ziemassvētku dziesmas grib baudīt klusumā, bez bērnu čalām, jādodas uz Spīķeriem, kur tieši saulgriežu brīdī, kas šogad ir 21.12., pl.19.47, sāksies koncerts, kurā bez Iļģiem muzicēs arī folkloras kopa Laiksne.”

Bet tiem, kuri netiks ne uz vienu no koncertiem, atliek tik atrast Iļģu albumu “Totari”, kur grupa iemūžinājusi daļu no savas Ziemas saulgriežu koncertprogrammas.

Svarīgākais