RECENZIJAS Shakira. – Shakira –

Kolumbiešu slavenās popdziedātājas Šakiras jauno albumu nācās gaidīt stipri ilgi: iepriekšējais viņas studijas ripulis Sale el sol nāca klajā pirms četriem gadiem, bet, ja runājam par angliski iedziedātiem darbiem, tad nāksies oficiālajā diskogrāfijā rakņāties maķenīt dziļāk – She Wolf tika izdots 2009. gadā.

 Šakira darbu pie jaunā albuma sāka 2011. gada beigās, taču dziedātājas plāni mainījās grūtniecības dēļ. Pēc tam mainījās arī ierakstu kompānija, vēl šis un tas, bet beigu galā disks ir laimīgi iznācis. Kādi tā panākumi? Hmm... It kā neslikti, otrā vieta Amerikas topā, taču zaudēts muzikālās ziemas animācijas filmas Frozen skaņu celiņam, turklāt Shakira pirmajā nedēļā pārdots vien 84 000 eksemplāru apjomā, kas nav izcils rādītājs. Acīmredzot nav nostrādājis pat seksīgais klips duetam ar Riannu dziesmā Can’t Remember To Forget You.

PAR. Nemaz tik slikti ar Šakiru nav: pēc skaita desmitais studijas CD nav nekāda lēta popsa, kā to varētu domāt, lasot par neglābjami seksīgās kolumbietes gaitām bulvārpresē. Labs, kvalitatīvi nostrādāts albums, par kuru dziedātājai noteikti nav jākaunas. Labākā dziesma – Empire.

PRET. No Šakiras bija gaidīts krietni vairāk. Šķiet, viņai labāk tomēr palikt pie latino pop un neeksperimentēt ar dažādiem mūzikas stiliem (piemēram, kā dziesmā Cut Me Deep, kurā dzirdams pat regejs un ska), jo spāniski runājošajās zemēs dziedātājas fanu auditorija nemainīsies vēl gadiem.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu Randoms.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais