Pietrūkst naudas grupas Līvi "Spoku kokam"

Lai gan leģendārās grupas Līvi dzīvības vai nāves jautājumam jau sen vajadzētu likt treknu krustu, ik pa laikam šī lieta atkal uzvirmo, un te bieži vien daudzcietušie «sensāciju mednieki – žurnālisti» nav pie vainas, lai gan tā parasti tiek uzskatīts...

Lūk, oficiāla informācija: «Mārtiņa Freimaņa fonds (MFF) kopā ar Līvu skartajiem veido satikšanās vietu Liepājā – Spoku koks. 29. augustā koncertestrādē Pūt, vējiņi! notiks leģendārās rokgrupas Līvi labāko dziesmu koncerts Nezāles neiznīkst. Koncerts tiek rīkots par godu Spoku koka atklāšanai un vērsts uz trūkstošo līdzekļu vākšanu, visi ienākumi no biļešu tirdzniecības tiks novirzīti vides objekta izveides finansējumam.»

Vides objekta ideja radusies, ieklausoties Līviskās ziņģes vārdos: «Līvs – tas ir koks/līvs – tas ir spoks, līvs – tas ir spoku koks». To veido metālmākslinieks Reinis Kuncītis. Spoku koka koncepcija ietver Līvu leģendas iemūžināšanu.

Spoku koka atklāšanas koncerta nosaukums palicis nemainīgs – 2013. gada 21. augustā Dzintaru koncertzālē ar šādu nosaukumu izskanēja vērienīgais Līvu (ja precīzāk, Līvu skarto) koncerts, kas bija veltījums Jānim Grodumam. Aivara Brīzes pāragrā aiziešana mainīja sākotnējo ideju par pieminekli Grodumam, transformējot to vides objektā Spoku koks, kas veltīts Līvu leģendai. Rokkoncertā piedalīsies Igo, Juris Pavītols un grupa, Vilnis Krieviņš, Tomass Kleins, Guntars Mucenieks, Virga Hard Orchestra, Liepājas brāļi, Uldis Marhilēvičs, grupa Sērkociņcehs, Liepājas ģitāristu ansamblis, Credo, Olga, Fēlikss Ķiģelis, Elvis Grodums, Jānis Buķelis un citi. Kopējās Spoku koka izmaksas ir 50 257 eiro, no tiem pirmajā koncertā saziedoti 20 522 eiro, tātad projekta realizēšanai pietrūkst vēl 29 734 eiro. Savu atbalstu vides objekta izveidei sniegs Liepājas pilsētas dome, kā arī Līvu mantojumu cienošie uzņēmēji un kompānijas.

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.