RECENZIJA: Chrome Division, "Infernal Rock Eternal”

© youtube

Uz CD vāciņa izlasot, ka šīs formācijas savākšana ir „black metal” leģendu „Dimmu Borgir” mūziķa Shagrath (patiesībā viņu sauc Stīns Tomts Toresens) rokudarbs, uzreiz bija skaidrs, ka atkal būs darīšana ar norvēģu zibenīgo „melnmetālu”.

 Taču izrādās, ka nē – šis projekts laikam iecerēts elpas atvilkšanai pēc „zāģēšanas” savā pamatdarbā. Par saviem muzikālajiem favorītiem „Chrome Division” sauc „Black Label Society”, „Spiritual Beggars”, pat „AC/DC” un „Motorhead” (no tiem gan pagrūti te kaut ko saklausīt). Savulaik galvenais Shagrath domubiedrs bija Lex Icon (Stīns Andrē Hindersons) no citas norvēģu „black metal” komandas „The Kovenant”, taču nu šis puisis ir prom. No pārējiem pazīstamākais ir vokālists Shady Blue (Pals Matīsens), kurš vairāk zināms kā Athera no „black/thrash” brigādes „Susperia”. Vēl jāpiebilst, ka „Chrome Division” kontā ir četri studijas albumi, visi gana labi kotējušies smagās mūzikas cienītāju aprindās. Arī jaunajam ripulim Rietumu medijos atzinīgi vārdi netiek taupīti: „monumentāls roka šedevrs”, „velnišķīgi labs pastardienas roks” un tamlīdzīgi.

PAR. „Chrome Division” galvenais trumpis – interesants ģitārskanējums, kas velk uz „death’n’roll” manieri. Arī daudzām dziesmām nav ne vainas, ieteikt var kaut vai 80. gadu melodiskā „heavy metal” stilā ieturēto „The Absinthe Voyage”, stilīgo, kā no latvju „Sanctimony” repertuāra nākušo „Reaper On The Hunt”, Zaka Vailda „Black Label Society” atgādinošo „You’re Dead Now” un „QL”, kurā krāšņi uzrādās strāvojums no citiem „Chrome Division” favorītiem – „Turbonegro”. Labs albums!

PRET. Nešķiet, ka pašiem mūziķiem būtu īsti skaidrs, ko tieši viņi grib spēlēt, tāpēc arī stilistiski sanāk tāda mētāšanās no viena stila uz otru. Un ne vienmēr tas notiek veiksmīgi, piemēram, „(She’s) Hot Tonight” – nu, kas tas tāds ir?!

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais