Mūzikas ierakstu recenzijas: Within Temptation – "Hydra"

© F64

Pašā marta sākumā nīderlandiešu simfoniskā un gotiskā metāla leģendas Within Temptation uzstājās Viļņā – nogulējām... Kuriem ir tāda iespēja, var ieteikt apmeklēt citus viņu koncertus, jo ar savu pēdējo, pēc skaita jau sesto, studijas albumu WT ir krietni pielikuši spēkā.

 Jāatgādina, ka grupa izveidota 1996. gadā, tās vilcējspēki ir šarmantā vokāliste Šārona del Adela un viņas vīrs ģitārists Roberts Vesterholts. Jaunajā albumā WT ir maķenīt mainījuši savu skanējumu, ko grupas fani, iespējams, dēvēs par došanos komercijas virzienā. Dažu dziesmu iedziedāšanā piepalīdzējuši kolorīti talcinieki, piemēram, Hovards Džonss (exKillswitch Engage), Deivs Pērners (Soul Asylum), reperis Xzibit un pat gotikas lēdija Tarja Turunena (exNigthwish)! Starp citu, Tarja un Šārona ir līdzīgas vizuāli un arī pēc balss, tāpēc pat var palaist garām, ka Paradise (What About Us?) pārmaiņus izpilda divas dāmas...

PAR. Labākais albums Within Temptation vēsturē – gotika vairs diez ko nav modē, šāds skanējums ir daudz interesantāks. Šajā ripulī ir daudz labu darbu, taču tie visi nobāl dziesmas Silver Moonlight priekšā – lūk, īsts šedevrs! Tarja var iet gulēt (Nightwish gan pagaidām vēl ne...), lai dzīvo Šārona!

PRET. Droši vien, ka patiesākajiem Within Temptation faniem būs pamatoti iebildumi pret aizvirzīšanos no simfoniskā metāla vieglākas un saprotamākas smagās mūzikas virzienā. Ko lai dara, tāda ir dzīve, smaga dzīve...

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais