Mūzikas ierakstu recenzijas: Pearl Jam – "Lightning Bolt"

© F64

Sietlas rokmūzikas viļņa aizsācēji Pearl Jam fanus ilgi mocīja, līdz tie sagaidīja viņu desmito studijas albumu – iepriekšējais disks Backspacer tika izdots 2009. gadā.

Darbs pie jaunā ieraksta gan tika iesākts jau 2011. gadā, taču pēc septiņu dziesmu sagatavošanas ņemta pauze, jo, kā izteicies ģitārists Maiks Makkrīdijs, «mums bija vajadzīgs laiks, lai noskaidrotu, ko mēs vēlamies darīt». Turklāt mūziķi paralēli bija aizņemti arī dažādos blakusprojektos. Salīdzinot ar Backspacer, pēc pašu mūziķu domām, jaunās dziesmas ir hronometrāžā garākas (to nevar noliegt) un skanējumā eksperimentālākas. Šoreiz Edijs Vēders tekstos ķēries klāt arī tādām tēmām kā vecums, mirstība, nāve. Tas nav uz labu...

PAR. Pearl Jam ir Pearl Jam – tas nemēdz būt slikts, tas var būt tikai labs vai ļoti labs! Kā ir šoreiz? Smalkjūtīgi paklusēsim... Šie sietlinieki joprojām spēlē savās labākajās tradīcijās, bet Makkrīdijs joprojām ir īsts ģitārmonstrs (viņa pārinieks Stouns Gosārds, protams, arī) – paklausieties kaut vai tituldziesmu! Labākā dziesma – Getaway.

PRET. Ja iepriekšējā albumā Backspacer bija spožas pirmās četras dziesmas, kurām sekoja paliela garlaicība, tad te kārtīga roka un grunge cienītājiem prieki beidzas vēl ātrāk – būtībā jau pēc otrā gabala.

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais