RECENZIJA: "Motorhead” - "Aftershock”

© publicitātes

Katru reizi ieraugot mūzikas ierakstu veikalu plauktos kādu jaunu britu „heavy & rock’n’roll” meistaru „Motorhead” studijas albumu, neticībā gribas pavaicāt – viņi tiešām joprojām spēlē?! Spēlē gan, arī albumus raksta, taču Rietumu mūzikas presē pēdējā laikā aizvien biežāk parādās aizdomas, ka „Aftershock” varētu būt pēdējais šīs leģendārās komandas vēsturē. Un ne jau tāpēc, ka 67 gadus vecās „dzelzsrīkles” Aiena Kilmistera jeb Lemija kopš 1975. gada stūrētajai brigādei būtu aptrūcies pulvera – īstas bohēmas un patiesa rokenrola karalim Lemijam diemžēl ir aptrūcies veselības.

 Jau pagājušā gada vasarā viņam nācās veikt operāciju un ievietot sirds stimulatoru, tam klāt nāca problēmas ar kājām un muguras sāpes, par pārējām kaitēm (piemēram, diabētu) pat nerunājot. Lemija veselības problēmu dēļ „Motorhead” vasarā dažos festivālos nespēja nospēlēt līdz galam, bet oktobrī nācās vismaz līdz 2014. gada sākumam atcelt plānoto tūri, lai līderis sevi savestu kārtībā. Nu laikam viss ir daudzmaz kārtībā, „Motorhead” mājas lapā ir publicēti tūres datumi, tikai priekš mums tie ir maziepriecinoši – aprīlī Lemijs ar savu komandu ganās pa štatiem, pēc tam gan pārceļas uz Eiropu, taču diez ko tuvu Baltijas valstīm nepiebrauc (acīs iekrita vien 25. jūlijā Maskavā paredzētais koncerts). Kas attiecas uz pārējo, Lemijs joprojām ir Lemijs. „Neuztraucieties, es netaisos kļūt par veģetārieti un bezalkoholisko dzērienu cienītāju, tomēr diemžēl ir jāatzīst, ka kaut kas dzīvē jāpamaina, lai varētu atgriezties uz skatuves labā formā,” faniem vēstījis Lemijs. Optimismu viņš nezaudē un mieru mest negrasās – ja arī vairs nevarēšot koncertēt, tad jaunus albumus rakstīšot tik un tā! Cerams, ka tā. Nedaudz statistikas: „Motorhead” kontā ir 21 studijas albums, desmit koncertnieki un 12 labāko dziesmu izlases (šie skaitļi var būt arī neprecīzi), bez vokālista un basģitārista Kilmistera šīs grupas sastāvā joprojām ir ģitārists Fils Kempbels (no 1983. gada), kā arī bundzinieks Mikijs Dī (no 1992. gada).

PAR. „Motorhead” ir „Motorhead” – tas nemaz nevar būt slikts! Labi der kopā ar alu un citiem tikpat labdabīgiem dzērieniem.

PRET. Līdz šim teju visos Lemija albumos izdevās atrast kādu dziesmu, par kuru gribējās teikt – to droši var likt „Motorhead” nebeidzamajā zelta fondā! Te tādu kaut kā uzost neizdevās, nu varbūt vienīgi „End Of Time”.

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais