Rutulis tūrē atrādīs jauno Rutuli

Daudz un dažādu paaudžu sieviešu (un ne tikai) mīlētais Normunds Rutulis nupat izdevis jaunu albumu Aizturi elpu, bet nu uzsāk koncerttūri, kuras ietvaros uzstāsies piecās Latvijas pilsētās. Dziedātājs uzskata, ka šis beidzot ir tas gadījums, kad viņš patiešām izpildīs to, ko sen vēlējies.

Pirmais dziedātāja Normunda Rutuļa koncerts notiks jau šosvētdien, 30. martā, Ogres Kultūras centrā. «Arvien biežāk saprotu, ka mana diagnoze ir – inficēts ar skatuvi. Koncerttūri gaidu ar lielu prieku. Kā gan citādi, ja piepildījies viens no maniem sapņiem – ieskaņot tik lielisku dziesmu albumu! To prezentēsim koncerta pirmajā daļā, bet otrajā ļausim katram klātesošajam sadzirdēt savu mīļāko dziesmu, turklāt uz skatuves būs 13 mūziķu. Būs, kur piesiet acis, un arī ausīm bauda garantēta!» pirms tūres saldus kā paša mūzika vārdus bārsta Rutulis. «Guntars Račs apstiprināja to, ko pats pie sevis biju atzinis, ka šis ir mans visu laiku labākais albums. Atšķirībā no visiem iepriekšējiem albumiem te ir liels mūziķu sastāvs – stīgu septets Arnolda Kupča vadībā, orķestris Kristapa Krievkalna vadībā, trio Limonāde, maestro Raimonds Pauls un citi – kopskaitā divdesmit pieci mūziķi. Un kopā tas viss rada tādu skanējumu, kas man patīk – svinga, estrādes, soulmūzikas, mazliet džeza, tikai nekad neesmu varējis tādu mūziku realizēt. Tas nav latviešu klausītāju mīļākais žanrs, bet nu jau esmu kaut kādā statusā un vecumā, kad varu to atļauties,» ar patiesu entuziasmu klāsta Normunds.

Jāatzīst, ka Rutuļa jaunais albums Aizturi elpu patiešām ir citādāks nekā viņa iepriekšējie darbi. Vai labāks? Hmm... No tā viedokļa, ka tā vairs nav rutuļšlāgermūzika, ir labāks, bet nu viņa stils laika mašīnā pārcēlies vēl par kādiem pāris gadu desmitiem atpakaļ, proti, uz 70. gadu estrādi, tikai modernākā skanējumā. Taču cilvēkiem patīk – to apliecina kaut vai dziesmas Rīgas sirds panākumi, pārējās ir līdzīgā stilā. Albumā iekļautas komponista Raimonda Paula speciāli Normundam sacerētas vairākas jaunas dziesmas, kā arī Jāņa Stībeļa, Jāņa Strazda, Anitas Rezevskas un Ingus Feldmaņa dziesmas ar Guntara Rača, Liānas Langas un Ivara Kurpnieka vārdiem. Modernā orķestra skanējumā tās aranžējis Kristaps Krievkalns. «Jaunais albums ir lolots un mīlēts, un būtībā ir manu senu sapņu piepildījums, tāpēc koncerttūri gaidu ar īpašām sajūtām. Uz skatuves ar mani būs viss slavenais Rīgas orķestris pilnā sastāvā! Bez mums, 11 vīriešiem, arī trīs daiļavas, kuras turklāt dzied kā eņģeļi. Līdz šim tik lielā sastāvā solokoncertos man nav bijusi iespēja dziedāt. Nu ir! Arī repertuārs sastādīts ļoti skaists. Koncerta pirmajā daļā dziesmas no jaunā albuma Aizturi elpu, otrajā jau zināmas un populāras dziesmas. Būs arī cāļi!» ar biedējošu prieku par šo tūri klāsta Rutulis.

Jā, cik nu to var nosaukt par tūri – bez minētā Ogres koncerta dziedātājs savā sarakstā vismaz pagaidām iekļāvis Rēzekni (6. aprīlis), Jelgavu (16. aprīlis), Liepāju (19. aprīlis) un Valmieru (25. aprīlis). Apliecinot cieņu tūrē iekļautajām pilsētām un to publikai, dziedātājs katram koncertam esot sagatavojis īpašu pārsteigumu – daži skaņdarbi tiks izpildīti kopā ar vietējiem talantiem. Piemēram, Ogrē slaveno hitu Cāļus skaita rudenī Normunds izpildīs kopā ar Ogres vokālās studijas Svilpastes mazajiem (8– 9 gadus veciem) dziedātājiem, savukārt Lecam pa vecam laikā viņam pievienosies studijas 16–17 gadu vecie dziedātāji.

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.