RECENZIJA: Chrome Division - "Infernal Rock Eternal"

© F64

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu Randoms.

Chrome Division. – Infernal Rock Eternal –

Uz CD vāciņa izlasot, ka šīs formācijas savākšana ir black metal leģendu Dimmu Borgir mūziķa Shagrath rokudarbs, uzreiz bija skaidrs, ka atkal būs darīšana ar norvēģu zibenīgo melnmetālu. Taču izrādās, ka nē – šis projekts laikam iecerēts elpas atvilkšanai pēc zāģēšanas savā pamatdarbā. Par saviem muzikālajiem favorītiem Chrome Division sauc Black Label Society, pat AC/DC un Motorhead. No pārējiem grupas dalībniekiem pazīstamākais ir vokālists Shady Blue, kurš vairāk zināms kā Athera no black/thrash brigādes Susperia. Vēl jāpiebilst, ka Chrome Division kontā ir četri studijas albumi, visi gana labi kotējušies smagās mūzikas cienītāju aprindās. Arī jaunajam ripulim Rietumu medijos atzinīgi vārdi netiek taupīti: «monumentāls roka šedevrs», «velnišķīgi labs pastardienas roks» un tamlīdzīgi.

PAR. Chrome Division galvenais trumpis – interesants ģitārskanējums, kas velk uz death’n’roll manieri. Arī daudzām dziesmām nav ne vainas, ieteikt var kaut vai 80. gadu melodiskā heavy metal stilā ieturēto The Absinthe Voyage, kā no latvju Sanctimony repertuāra nākušo Reaper On The Hunt, Zaka Vailda blici atgādinošo You’re Dead Now un QL, kurā uzrādās strāvojums no citiem Chrome Division favorītiem –Turbonegro. Labs albums!

PRET. Nešķiet, ka pašiem mūziķiem būtu īsti skaidrs, ko tieši viņi grib spēlēt, tāpēc arī stilistiski sanāk tāda mētāšanās no viena stila uz otru. Un ne vienmēr tas notiek veiksmīgi, piemēram, (She’s) Hot Tonight – nu, kas tas tāds ir?!

Izklaide

Pirmā jaunās popmūzikas balvas "Gamma" jeb "Gada augstākā mūsdienu mūzikas apbalvojuma" ceremonija notiks 2025.gada 5.martā "Arēnā Rīga", balvas pasniedzot vairākos desmitos nomināciju, trešdien preses konferencē informēja pasākuma rīkotāji.