RECENZIJA: "Nickelback”. "The Best Of Nickelback Volume 1”

© publicitātes

Kanādiešu alternatīvā roka brigāde „Nickelback” pēdējā laikā savus studijas albumus laiž klajā ar trīs gadu intervālu, un grupas līderis Čads Krēgers intervijās solījis, ka šī tradīcija tiks turpināta – tā kā iepriekšējais studijas ripulis „Here And Now” tika izdots 2011. gada novembrī, tad uz rudens pusi fani varētu sagaidīt kanādiešu pēc skaita jau astoto studijas albumu. Bet līdz tam Krēgers interesi par savu grupu uzsildījis ar labāko dziesmu apkopojumu.

 Ko apkopot „Nickelback” ir, jo ne velti pēdējie trīs diski ir pabijuši Amerikas Top 3, arī singlu topā atrodamas vairākas viņu dziesmas. Šajā izlasē iekļautas 19 dažādos laikos tapušas dziesmas, paši lielākie hiti, tostarp tādi kā „How You Remind Me”, „Someday”, „Rockstar”, „Too Bad”, „Photograph”, „Never Again”, „Animals”, „Lullaby”, „When We Stand Together”, „Figured You Out”, arī „Savin’ Me”, „Feelin’ Way Too Damn Good”, „Far Away”, „Something In Your Mouth” un citas.

PAR. Uzskaitot izlasē iekļautos teicamos gabalus, netīšām nosaucās teju visa dziesmu liste – spožu kompozīciju „Nickelback” nudien netrūkst. Un tas, ka tās visas atrodamas vienā ripulī, ir ideāli.

PRET. Kad visi hiti ir vienkopus, uzskatāmi redzams, ka „Nickelback” tos būvē (jeb štancē) pēc vienota parauga, līdz ar to bieži vien dziesmas ir stipri līdzīgas. Biedē arī izlases nosaukumam klāt piekabinātais „volume 1” – vai tas nozīmē, ka tiks izdota vēl viena izlase? Otrai kompilācijai gan labu gabalu varētu aptrūkties.

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais