RECENZIJA: Paul McCartney "New”

© publicitātes

71 gadus vecā „bītla” Pola Makartnija vārds komentārus neprasa – atliek vien noņemt cepuri viņa priekšā un pabrīnīties, ka vīrs, kurš varētu rāmi sust palmu pavēnī kaut kur siltajās zemēs un tērēt sapelnītos miljonus, joprojām vēlas aktīvi darboties un rakstīt jaunas dziesmas. Makartnija diskogrāfijā var apmaldīties kā Sedas purvos, bet, šķiet, ka „New” ir jau kāds 24. albums viņa solokarjerā, „Wings”, „The Beatles” un dažādu citu projektu garadarbu uzskaitē pat neiedziļinoties.

Iepriekšējais Makartnija studijas albums „Kisses On The Bottom” tika izdots 2012. gada sākumā, taču tajā bija apkopotas interpretācijas par dažādu džeza mūzikas autoru darbiem, līdz ar to par pilnvērtīgu šī mūziķa pēdējo solodarbu drīzāk gan dēvējams 2007. gadā izdotais „Memory Almost Full”. Kopš tiem laikiem notikusi viena būtiska izmaiņa sera Pola Makartnija dzīvē – viņš precējies trešoreiz, mūziķa sieva ir amerikāņu uzņēmēja Nensija Ševella. Kāds tam sakars ar mūziku? Vistiešākais! „Šis ir laimīgs periods manā dzīvē – sāk rasties jaunas dziesmas, kad dzīvē ienāk jauna sieviete,” kādā intervijā ir teicis pats Makartnijs.

PAR. Nekad nav patikusi Makartnija mūzika, bet šis albums nudien ir patīkams pārsteigums – mūsdienīgs, enerģisks, jauneklīgs! Pat neticas, ka šo dziesmu autors ir garlaicīgais un snobiskais Makartnijs. Noklausieties kaut vai „On My Way To Work” vai „Road” – tikpat labi to autori varētu būt kādas pirms dažiem gadiem izveidotas grupas jaunieši! Protams, ir arī „bītlisks” piesitiens (spilgtākais piemērs – „New”), taču tas nav senils, bet šajā skanējumā gluži iederīgs.

PRET. Pat nav nekā iebilstama. Protams, šis nebūs gada mīlētākais CD, bet citādi – tik labi muzikāli justies 71 gada vecumā, tas ir apskaužami!

Sandris Vanzovičs

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Izklaide

Populārais rīta raidījums “900 sekundes” Latvijas iedzīvotājus modina jau 20 gadus, izklaidējot un informējot par aktualitātēm politikā, kultūrā, sportā un sadzīvē. Atzīmējot apaļo jubileju, raidījums piedzīvo atgriešanos – ēterā moderatora ampluā atkal būs redzams Ģirts Timrots.

Svarīgākais