Pie smagās mūzikas cienītājiem triumfē jauniņie Eschatos

© publicitātes

Kamēr tā saucamās lielās Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas sadale vēl tikai priekšā, smagās mūzikas cienītāji tās jau sadalījuši – sestdien klubā Melnā piektdiena ar vērienīgu koncertu notika šo balvu pasniegšanas ceremonija.

Ikgadējā Latvijas metālmūzikas gada balvu pasniegšanas ceremonijā tika noskaidrotas labākās un klausītāju mīlētākās smagā un ekstrēmā roka grupas tādās kategorijās kā labākais albums, koncertgrupa, izcilākā debija utt. Labākā albuma kategorijā bija nominēti 11 ieraksti, kuri relatīvi bija sagrupējami divās nosacītās daļās: veterāni (Rūsa, Džonijs Salamanders, Kiss Of The Dolls, vēl daži) un jauniņie (Wagars, Kapakmens, Elkupe, Darrva, Eschatos, Sidechain Retreat). Šos ierakstus vērtēja gan klausītāji, gan arī žūrija. Rezultāti bija diezgan negaidīti. Par gada koncertgrupu tika atzīti pieredzējušie Skyforger, par gada grupu – vēl pieredzējušākie Rūsa ar «Latvijas Lemiju» Viesturu Polikarpu pie mikrofona (starp citu, nebūs ne mazākais pārsteigums, ja viņi saņems arī Zelta mikrofonu), savukārt par gada ierakstu tika atzīts Eschatos albums Hierophanies. Tas bija diezgan negaidīti, jo šajā kategorijā uz labāko lauriem pretendēja daudzas spēcīgas brigādes, piemēram, kaut vai tā pati Rūsa. Gada balss – Kristiāna Kārkliņa no Eschatos, bet tas nu gan bez pārsteigumiem: ar viņu minētajā kategorijā varētu līdzvērtīgi sacensties vien Jānis Boļšaks no Sanctimony, bet šī komanda pagaidām bremzē ar jauna albuma izdošanu, lai gan sola to vairāk nekā gadu. Par gada mūziķi tika atzīts Edgars Felkers (Wagars, Kapakmens), savukārt gada debitantu tituls tika grupai Wagars (labāki gan šķita Darrva, bet tas nu tā...). Jāpiebilst, ka ar katru gadu šo balvu pasniegšanas ceremonija izpelnās aizvien lielāku ievērību – laiks to celt vēl augstākā līmenī!

Izklaide

Šo sestdien, 12. oktobrī, Kultūras nams “Atmoda” aicina uz jauno un mazpazīstamo grupu konkursa “Nemiera blice 2025” pirmo kārtu, kurā spēkiem mērosies grupas “Stranded Jenny”, “Kapu Svētki” un “Panikas Lēkme”.

Svarīgākais