Kerēvicai īpašā diena būs cita

© publicitātes

«Man jau liekas, ka mums, māksliniekiem, ir diezgan grūti Valentīna dienas koncertu nodalīt no citiem koncertiem, jo principā jebkurā koncertā mēs runājam un dziedam par vienu un to pašu – par to, kas cilvēkam dzīvē ir pats svarīgākais. Un tā ir mīlestība,» saka populārā dziedātāja Ieva Kerēvica.

Šodien pulksten 19.00 viņa piedalīsies Mīlestības karnevālā – dzirkstošā un sirsnīgā koncertā Lielajā ģildē, uz kuru Valentīna dienā aicina profesionālais pūtēju orķestris Rīga. Jau kopš 2007. gada profesionālais pūtēju orķestris Rīga rīko koncertu Svētā Valentīna dienā, liekot klausītāju sirdīm just līdzi mīlētāju priekiem un bēdām, kas paustas mūzikā. Šoreiz klausītājiem tiks piedāvāti gan Eiropas komponistu Ž. P. Reverberi, Dž. Rosīni, F. Laija un Luigaija skaņdarbi, atspoguļojot karnevālu tradīcijas Vidusjūras zemēs, gan Latīņamerikas komponistu A. Barrozo, A. Pjacollas, T. Puentes, L. Bonfas kompozīcijas, uzburot īpašo Latīņamerikas karnevālu noskaņu sambas un mambo ritmos. Solisti: Ieva Kerēvica, Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš un Nacionālā teātra aktieris Juris Jope. Koncerta vadītāji – Anete Ašmane un Artūrs Skrastiņš, diriģents – Raitis Ašmanis.

Līdzās vairākām solo kompozīcijām Ieva Kerēvica dziedās arī duetā ar Artūru Skrastiņu – Ē. Bērlina Anything You Can Do un leģendāro K. Pārka duetu Somethin’ Stupid, ko reiz dziedājis gan pats komponists kopā ar sievu, gan Frenks Sinatra ar meitu Nensiju, gan Robijs Viljamss ar Nikolu Kidmenu. Savukārt duetā ar Juri Jopi dziedātāja izpildīs H. Ārlena džeza standartu Down with Love un Dž. Rosīni humoristisko Kaķu duetu.

Ieva Kerēvica stāsta, ka savulaik viņai bija ļoti jāpierod pie tā, ka latviešu kalendārā ir tāda Valentīna diena. «Skolas gados tas, protams, bija ļoti interesanti – visi viens otram varēja rakstīt slepenas zīmītes, mīlestības vēstulītes... Bet tagad ir savādāk. Dzīve iet uz priekšu, mēs izaugam, un attieksme mainās. Man bišķiņ traucē, ka tik nopietna lieta kā mīlestība tiek padarīta par pasākumu, kas apvīts ar komerciju. Jā, mēs šai dienā runājam par mīlestību, dziedam par mīlestību, un tomēr man personīgi Valentīna diena vairāk saistās ar iemīlēšanos. Protams, tas ir ļoti individuāli. Ja kāds pāris šo dienu uzskata par ko īpašu, viņiem tā var izdoties arī ļoti forša un mīļa,» domā talantīgā dziedātāja.

Ieva atklāj, ka viņai daudz lielāki svētki ir Sieviešu diena, kas ir 8. martā. «Valentīna diena var sanākt un var nesanākt, bet Sieviešu dienā ir ļoti konkrēts uzdevums – gan vienam dzimumam, gan otram. Un tas ir daudz foršāk un nozīmīgāk.»

Pat šogad, gatavojoties tik ļoti nozīmīgam dzīves notikumam kā kāzas, Ievai Valentīna diena īpašākas emocijas neraisa. «Ja līdz šādam turpinājumam mēs būtu nonākuši tieši Valentīna dienā, varbūt būtu citādāk, bet es bildinājumu saņēmu pirms pusgada – pēc Jāņiem, un mana īpašā diena būs pavisam cita,» priecīgi stāsta dziedātāja. Ar savu draugu, dejotāju Ģirtu Bisenieku viņa ir kopā jau septiņus gadus, pietiekami ilgu laiku, lai apzinātos un spētu novērtēt, cik drosmīgu un vīrišķīgu lēmumu spējis pieņemt viņas mīļotais vīrietis. «Var jau dzīvot kopā arī tāpat, oficiāli nenoformējoties, bet tajā pašā laikā man šķiet, ka kaut kādai kārtībai un atbildībai attiecībās ir jābūt, lai, ja nu kas, nevar tā vienkārši pazust. Manuprāt, mūsu sabiedrībai kopumā tieši atbildības uzņemšanās ir ļoti būtiska un vajadzīga. Jo, ja mēs katrs būtu tik drosmīgs, tas mums visiem būtu tikai svētīgi.»

Kāzu datums vēl neesot noteikts. «Pašlaik mēs ar to nenodarbojamies, ļaujam visam iet savu gaitu,» Ieva nosaka un izstāsta, ka šovakar pulksten 19 viņa būs uz skatuves Latgales vēstniecībā GORS, kur kopā ar Lieni Šomasi, Andri Ērgli, Martu Ritovu, Ivo GrīsniņuGrīsli un Martu Kristianu Kalniņu aizsāks romantisku koncertu sēriju Mīlestības šūpuļdziesmas. Nākamie koncerti: 20. februārī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 26. februārī – Valmieras Kultūras centrā.

Līdztekus šiem koncertiem Ieva piedalās arī grupas Big Al & The Jokers koncertu tūrē pa Latvijas pilsētām, un tuvākais koncerts gaidāms jau sestdien Krustpils Kultūras namā.

Izklaide

Augustā Daugavas stadionā izskanēja līdz šim vērienīgākais un emocionālākais mūziķa Dona koncerts “Laiks”. Šo svētdien, 29. septembrī pulksten 20.25, TV3 skatītājiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu.

Svarīgākais