Gustavo beigas

© F64

Žēl, bet tas nu ir gandrīz noticis – reperis Gustavo pastāvēs vēl tikai divus koncertus. Tikai 7. un 8. februārī koncertzālē Palladium būs klausāms Gustavo, bet pēc tam viņa vietā kādreiz perspektīvais hiphopa mūziķis sevi piedāvās kā Arstarulsmirus.

Pirmais no pēdējiem Gustavo koncertiem notika šajā otrdienā. Laikam jau tāpēc, ka šis bija izsludināts kā papildkoncerts, plānotajā pasākumā zāle bija gandrīz tukša – nācās stundiņu pagaidīt, lai sanāktu cilvēki. Pēc tam trīs daļās iecerētais koncerts aizgāja kā vienā elpas vilcienā – pusotras stundas garumā Gustavo izpildīja dziesmas no iepriekš izdotajiem CD un, par laimi, nemēģināja biedēt klausītājus ar Arstarulsmirus daiļradi (nav gan zināms, vai tāda maz jau ir tapusi). Uz skatuves kāpa arī mūziķa draugs un kolēģis vēl no grupas The Fact laikiem Čižiks (turpmāk viņš diemžēl būs jāgodā kā Jurgstulajstus) un producents Aleksandrs Volks, kura balss ir dzirdama kompozīcijā Everestā. Skanējumu kuplināja trio Limonāde, kā arī vesela virkne mūziķu.

Tātad izvadīsim pēdējā gaitā Gustavo – reperi, bet kas notiks ar pašu mūziķi? «Repam, hiphopam esmu metis mieru. Tas, kas taps turpmāk, vairs nekādā gadījumā nebūs iekļaujams šajā žanrā. Iespējams, nākotnē vēl būs kāda dziesma rečitatīva formā, bet tā, visticamāk, stipri atšķirsies no normām, ko uzliek žanra rāmis, tas noteikti būs kaut kas eklektisks, kas vairāk atgādina dzeju ar liegas mūzikas pavadījumu,» rudenī portālam TVNet bija skaidrojis topošais Arstarulsmirus. Jāatgādina, ka par šo grūti izrunājamo viņš kļuva pēc saskarsmes ar isidioloģijas filozofiju, kura vēl savā paspārnē parāva arī Čižiku un to, kurš kādreiz bija Viesturs Dūle, bet tagad Zuarguss.

No muzikālajām aktivitātēm pēdējais jaunums no exGustavo puses ir dziesma Paldies, ka esat!, kas apliecina to, ka mūziķim labāk nedziedāt – tas nudien viņam nepadodas. Līdz ar to grūti iedomāties, kā viņš iecerējis realizēt savus muzikālos plānus, taču, «raugoties no daudzpasauļu teorijas skatpunkta nākotnē, noteikti ir tādi scenāriji, kur tas arī notiek». Pēdējais savārstījumcitāts ir no Gustavo nupat teiktā žurnālam Privātā dzīve, tiesa, par pavisam citu tēmu...

Izklaide

Eiropas Kinoakadēmija izziņojusi piecas animācijas filmas, kas šogad pretendē uz Eiropas Kinoakadēmijas balvu kategorijā "Labākā animācijas filma", un starp balvai izvirzītajiem kinodarbiem ir arī Ginta Zilbaloža "Straume" jeb "Flow", aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais