Muzikālajā bankā uzvarētāja laurus plūc Dons

© F64

Šovakar, 25. janvāra, Olimpiskajā centrā „Ventspils” risinājās Latvijas radio 2 dziesmu aptaujas „Muzikālā banka 2013” apbalvošanas ceremonija, kurā pērnā gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva Dons ar dziesmu Pēdējā vēstule.

Par 2013. gada vērtīgāko dziesmu finālā cīnījās 15 kompozīcijas, tomēr uzvaras laurus plūca Dona dziesma Pēdējā vēstule, bet otra Dona izpildītā dziesma Māsa upe ierindojās 7. vietā. 

 Jāatgādina, ka arī pērn visu banku paņēma jeb „Muzikālajā bankā” par uzvarētāju kļuva Dons ar dziesmu Signāls

Otrajā vietā palika Intars Busulis ar dziesmu  Viss ir iespējams un grupas Otra puse un Antras Stafeckas izpildītā kompozīcija Uzzīmē mani

3. vietā iekļuva Ivo Fomins ar dziesmu Putni bez spārniem,

4.vietā Roberts Pētersons Sāksim no jauna,

5. vietā  otra Antras Stafeckas izpildītā dziesma  Kļūdu paradīze,

6. vietā iekļuva otra Musiqq dziesma Tu tikai runā ar mani,  

7. vietā. Dona izpildītā dziesma Māsa upe, 

8. vietā dziesma Vieglums neaprakstāms, ko izpildīja L.V. un NeParasts bars,

9. vietā ierindojās Astro'n'out dziesma Akvārijs,

10. vietā - Sabīne Berezina ar dziesmu Kur deg mana uguntiņa.

11. vietā Musiqq ar Dari kā es,

12. vietā iekļuva Marta Ritova ar dziesmu Tu neļauj,

13. vietā PeR ar dziesmu Jauns sākums,

14. vietā ierindojās Miks Dukurs ar dziesmu Manai pasaulei jumtu,

„Muzikālās Bankas" šīgada eksperti bija Ēriks Ešenvalds, Mārtiņš Klišāns, Linda Leen, Juris Vaivods, Kārlis Auzāns, Aigars Grauba, Uģis Roze, Kristīne Kārkle-Puriņa un Edgars Kramiņš.

 Vakaru vadīja ilggadējā Muzikālās bankas "seja" Baiba Palkavniece un mūziķis Valters Frīdenbergs. Skatītājiem bija sarūpēti dažādi pārsteigumi koncertā varēja baudīt arī viesmākslinieku uzstāšanās - uz skatuves šajā vakarā kāpa Linda Leen ar dziesmu Pink Glasses, Uģis Roze un citi mākslinieki.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais