Skotijas mūziķi gatavo jaunu albumu veltītu Eirovīzijas dziesmu konkursa vēsturei

© publicitātes

Glāsgovas indīpopa sekstets "Belle & Sebastian", iedvesmojoties no Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa vēstures, gatavo jaunu mūzikas albumu, vēsta izdevums Rolling Stone.

Kā Rolling Stone intervijā stāstījis grupas mūziķis Stjuarts Mērdoks: "Viena no jaunā albuma tēmām saistīta ar grupu ABBA, kas Eirovīzijas dziesmu konkursā ar dziesmu "Waterloo" uzvarēja 1974. gadā. Tas grupai bija liels izrāviens, bet jāatzīmē, ka kopš tā laika jau nekas interesants konkursā nav radies, viena vienīga katastrofa. Bet jāatceras, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss pulcē visu Eiropu vienā grandiozā ballītē."

Mērdoks arī skaidro, ka  iedvesmojoties no ikgadējiem Eirovīzijas konkursiem radusies doma vienu dziesmu ierakstīt tā, lai tā skanētu "kā Kipras  pārstāvja uzstāšanās 1974. gada Eirovīzijā vai teiksim Vācijas pārstāvja uzstāšanās 1989. gada konkursā".

"Belle & Sebastian" jaunais albums iznāks šī gada rudenī, mūziķi jau ilgstoši strādājot pie jaunu dziesmu sacerēšanas. Tas būs grupas devītais albums, pēdējais Belle & Sebastian Write About Love klajā nāca 2010. gadā. Stjuarta Mērdoka solo albums God Help the Girl tika izdots 2009. gadā. Savukārt šogad Sandensas filmu festivālā tika demonstrēta Mērdoka tāda paša nosaukuma filma ar dziesmām no šī albuma. 

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!