Linda Leen sākusi dziedāt par lāčiem

© F64

Ir nācis klajā Lindas Leen jaunais radio singls - "Dziesmiņa par lāčiem". Tā ir leģendārā dziesma "Gdje to na belom svetje" no krievu kino klasikas "Kaukāza gūstekne" jaunās skaņās.

Šai dziesmai ir dāvāta jauna elpa latviešu valodā, kuras tekstu jau 1967. gadā atdzejojis Ēriks Lejietis. Dziesmas stāsts ir par mīlestības spēku un diviem baltajiem lāčiem, kas straujāk griež zemes asi, lai divas sirdis, kam lemts satikties, var satikties ātrāk.

Jauno "Dziesmiņu par lāčiem" aranžējusi pati māksliniece un mūziķis Reinis Lapa no Liepājas Simfoniskā orķestra.

"Ziemasskaņas" ir trešais Lindas Leen studijas albums, bet pirmais albums latviešu valodā. Tajā ir atrodamas jaunas Lindas Leen oriģināldziesmas, duets "Pamosties" ar Renāru Kauperu, Raimonda Paula un citu pasaules klasiķu skaistākās Ziemassvētku melodijas, kas nu ir ieguvušas jaunu un neatkārtojamu skanējumu Liepājas Simfoniskā orķestra izpildījumā.

Jaunā albuma pirmatskaņojums notiks šā gada 13.decembrī Kongresu namā. Koncertā skanēs dziesmas no jaunā Lindas Leen Ziemassvētku albuma "Ziemasskaņas" un skaistākās melodijas no mūzikla "Mūzikas skaņas". Koncerta īpašais viesis Renārs Kaupers.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.