Zināmas Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei izvēlētās dziesmas

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases "Dziesma 2014" žurija no 73 iesniegtajām dziesmām izvēlējusies 24, kas sacentīsies abos pusfinālos.

Jau ziņots, ka šogad nacionālajai atlasei dziesmas varēja pieteikt tikai Latvijas autori.

Starp populārākajiem  un zināmākajiem dziesmu autoriem jāmin Artūrs Šingirejs jeb Dons ar dziesmu "Pēdējā vēstule"( teksta autors Ingus Bērziņš), Andris Kivičs ar dziesmu "Pa vidu tu"( teksta autors Andris Kivičs), Rolands Ūdris ar dziesmu "What if it Was"(teksta autors Rolands Ūdris) un Tomass Kleins ar dziesmu "Take Away"(teksta autors Guntars Račs), Ralfs Eilands ar dziesmu "Revelation", (mūzikas autori Ralfs Eilands, Valters Pūce, Ansis Grūbe teksta autors Ralfs Eilands),  Ivo Grīsniņš Grīslis ar dziesmu "I’ve got" (mūzikas un teksta autors Ivo Grīsniņš Grīslis),  Ingars Viļums ar dziesmu "Stay"( mūzikas un teksta autors Ingars Viļums).

 Kā arī  dziesmas:

 "Is It Possible", mūzikas autors Edgars Kokorevičs( teksta autore Sabīne Vidriķe),

 "Just Stop", mūzikas autori Ruslans Kuksinovičs, Oskars Deigelis (teksta autors Oskars Deigelis),

 "Pressure", mūzikas un teksta autore Žanna Berezina,

"I’m happy", mūzikas un teksta autore Tamāra Rutkovska, 

 "Here I am again", mūzikas un teksta autors Vladimirs Koževņikovs (Niko),

 "Bučas", mūzikas autors Aldis Zaļūksnis (Midis), teksta autors Mārtiņš Poļakovskis (Holis),

 "You Are The Reason", mūzikas autori Katrine Lukins, Kārlis Indrišonoks, teksta autors Katrine Lukins,

 "Going All the Way", mūzikas un teksta autors Janis Driksna, 

 "Lights on", mūzikas autors Gaitis Lazdāns, teksta autors Markus Riva,

 "This moment and tomorrow", mūzikas autori Edgars Beļickis, Kārlis Auziņš, teksta autors Mikus Frišvelds,

 "If I Could (Let Away)", mūzikas autori Miks Žagars, Raitis Aušmuksts, teksta autors Miks Žagars,

 "I can breathe", mūzikas un teksta autore Aminata Savadogo,

 "I need more", mūzikas un teksta autore Alise Ketnere (Fox Lima),

 "Cake To Bake", mūzikas un teksta autors Guntis Veilands,

 "Breathe slow", mūzikas autors Edgars Viļums, teksta autors Anete Volmane,

 "I need a soul-twin", mūzikas un teksta autors Mārtiņš Kits,

  "Dejo Tā", mūzikas autors Kaspars Dvinskis, teksta autori Sabīne Berezina, Kaspars Dvinskis,

Dziesmas atlasīja vietējo un ārvalstu mūziķu žūrija:  Aija Strazdiņa - režisore,  Aija Vītoliņa - dziedātāja,  Ģirts Lūsis - grupas “Labvēlīgais tips" ģitārists un menedžeris, Kārlis Auzāns - komponists, grupu “Melo-M" un “Autobuss debesīss" mūziķis, Kristaps Krievkalns - komponists un aranžētājs.

Ārvalstu žūrijā -  Adam Klein (Lielbritānija) - mūziķu menedžeris kompānijā Fascination Management, John Ballard (Zviedrija) - grupas “Ace of Base" izveidotājs un producents, Maja Keuc (Slovēnija) - dziedātāja.

Kristapa Krievkalna, žūrijas pārstāvja vērtējums par šogad iesniegtajām dziesmām un to atlasi: " Mūsdienu tehnoloģijas ļauj teju ikvienam uzrakstīt dziesmu. Tādēļ, manuprāt, populārajā mūzikā Latvijā jau vairāku gadu garumā novērojama tendence, ka jaunajiem mūziķiem trūkst teorētisku zināšanu, piemēram, komponēšanā. Novēlu vairāk laika ieguldīt savā izglītībā, kā arī dziesmu tapšanā vairāk iesaistīt jomas profesionāļus."

Līdz 2014.gada 7.janvārim izvēlēto dziesmu autori pieteiks izpildītājus. Pusfināli Rīgā notiks 2014.gada 1. un 2.februārī. No katra pusfināla 12 atskaņotajām dziesmām 6 tiks izvirzītas finālam, kas notiks 22.februārī Ventspilī.

 "Eirovīzija ir ne tikai šovs televīzijas skatītājiem, bet arī iespēja vietējiem mūziķiem parādīt sevi plašai auditorijai, tādēļ šogad ar moto "MADE IN LATVIA" dziesmas pieteikt aicinājām tikai Latvijas mūziķus. Arī šogad rīkosim pusfinālu koncertus Rīgā," stāsta Eirovīzijas projekta vadītāja Zita Kaminska.

Starptautiskais konkurss "Eirovīzija 2014" šogad notiek Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā - pusfināli 6. un 8.maijā, bet fināls 10.maijā.

Visas minētās konkursa kārtas - gan nacionālās atlases pusfināli un fināli, gan starptautiskais konkurss, būs vērojami tiešraidēs LTV1 un ltv.lv mājas lapā.

No šodienas, 2.decembra visas 24 dziesmas var noklausīties LTV mājas lapā www.eirovizija.lv.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālo atlasi Latvijas Televīzija arī šogad organizē sadarbībā ar Ventspils pilsētu, kas jau četrpadsmito gadu sniedz neatsveramu atbalstu starptautiskā dziesmu konkursa rīkošanā, kas ir tik nozīmīgs Latvijas mūziķiem un visai sabiedrībai.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais