Festivālā "Eiropas Ziemassvētki" rīt skanēs Vīnes klasika

Festivāla "Eiropas Ziemassvētki" ietvaros 9. decembrī Lielajā ģildē notiks koncerts "Vīnes klasika", kurā Haidna un Bēthovena skaņdarbi Sinfonietta Rīga un lietuviešu pianista Daumanta Kirilauska izpildījumā klausītājiem sagādās patīkamu muzikālu piedzīvojumu.

Vēl programmā būs Ērika Ešenvalda mūzika un lietuviešu komponistes Justes Janulītes jaundarbs.

Jozefa Haidna 98. simfonija ir viņa simfoniskās daiļrades augstākā punkta - divpadsmit Londonas simfoniju cikla sastāvdaļa. Ludviga van Bēthovena Trešais klavierkoncerts ir nedaudz dramatisks un lēnajā daļā ļoti skaists opuss.

Ērika Ešenvalda "Laika robežas" - iespēja atcerēties to komponista daiļrades šķautni, ko autors spodrināja pirms pašreiz kultivētās demokrātiskās paradigmas izkopšanas, radošo meklējumu laikā. Mūžīgā tēma - laiks, ko, skarbiem akcentiem un gandrīz nemateriālām skaņu faktūrām mijoties, apcer jauns, drosmīgi domājošs Latvijas komponists.

Lietuvas komponiste Juste Janulīte sauc sevi par monohromās mūzikas komponisti, viņas darbus ar panākumiem atskaņo atzīti meistari visā Eiropā. Viņas "Nakšu paildzinājums" ir jauns skaņdarbs, ko komponistei pasūtīja Viļņa kā 2009.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta un Lietuvas Nacionālais filharmoniskais orķestris.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais