Notiks jaunas koncertfilmas "Ceļš uz mājām" pirmizrāde

Jaunās latviešu koncertfilmas "Ceļš uz mājām" pirmizrāde notiks 9.novembrī, plkst. 18.00, koncertzālē Palladium festivāla "Porta" koncerta ietvaros.

Filma ir aizraujošs un sirsnīgs stāsts par to, kā satikās latviešu, gruzīnu un moldāvu mūziķi, lai kopīgi meklētu ceļu uz mājām.

Filmas radošajā procesā piedalās gruzīnu etnodžeza grupa "The Shin", moldāvu "Trigon" un Pūces etnogrāfiskais orķestris kopā ar Intaru Busuli.

Dzīvespriecīgais notikums ir iemūžināts trīs valstīs un mūziķu radošo lidojumu papildina brīnišķīgas dabas ainavas un dokumentālas dzīves liecības no Gruzijas, Moldovas un Latvijas.

Filmas režisors - Mārtiņš Grauds, vadošais operators - Uldis Jancis,scenārija konsultante - Nora Ikstena, montāžas režisors  - Andris Grants, operatori: Edgars Jākobsons, Dāvis Doršs, Aleksandrs Grebņevs, Edgars Daugavvanags, Uvis Burjāns, Andrejs Rudzāts, Reinis Traidas, Valdis Celmiņš, Aigars Sermokšs,skaņu operatori - Kaspars Cirsis, Ilvars Veģis. 

Filma veidota  studijā Tanka, producē - biedrība "Pasaules mūzika".

Jāatgādina, ka festivāla "Porta" atklāšanas koncerts notiks 8.novembrī, koncertzālē Palladium. Festivāla atklāšanas koncertu ievadīs visu tajā iesaistīto mūziķu kopīgi veidots priekšnesums - latviešu tautasdziesma "Kas tur nāca pār Jūriņu". Dziesmas aranžēšanā roku pielikuši visi festivāla dalībnieki un leģendāro Ilģu virsvadībā, to pirmo un vienīgo reizi izpildīs 8.novembra vakarā.

Svarīgākais