Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Notiks Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēku un studentu garīgās mūzikas koncerts

11.decembrī plkst.19 Rīgas Domā aicinām visus klausītājus uz nākamo Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 90. jubilejai veltīto koncertu. Šoreiz Akadēmijas mācībspēku un studentu sniegumā izskanēs īpaši veidota garīgās mūzikas programma.

Jubilejas cikla septiņi koncerti jau izskanējuši; pēdējais - devītais - kā jubilejas svinību kulminācija notiks 2010.gada 9.janvārī. Bet šis, Rīgas Domā notiekošais cikla astotais sarīkojums, arī ir pavisam īpašs. Līdzās savam tiešajam uzdevumam - sniegt ieskatu Ērģeļspēles klases un Kordiriģēšanas nodaļas šodienas darbā - tas liek aizdomāties par latviešu mākslas dzīvei nozīmīgu attīstības līniju paralēlēm un krustpunktiem: koncertam izvēlētajā programmā cieši līdzās redzama konservatorijas vēsture un akadēmijas šodiena, tajā savijas latviešu mūzikas kultūrai vienlīdz nozīmīgās ērģeļspēles un kordziedāšanas tradīcijas, tā atspoguļo garīgi mūžīgo un laicīgi mainīgo viļņu pastāvīgo mijiedarbi, līdzāsesamību.

Koncertā piedalīsies visi pašreizējie JVLMA Ērģeļu klases mācībspēki: prof. Tālivaldis Deksnis, asoc. prof. Larisa Bulava, asoc. prof. Vita Kalnciema, docents Atis Stepiņš, docētāja Kristīne Adamaite. Tie visi ir mākslinieki, kuru vārdi labi pazīstami ērģeļmūzikas cienītājiem ne vien Latvijā, bet arī daudzās citās pasaules valstīs. Kopā ar saviem kolēģiem muzicēs arī saksofonists, Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors prof. Artis Sīmanis, decembra jubilārs, izcilais latviešu mežradznieks prof. Arvīds Klišāns, jaunās un talantīgās dziedātājas Jūlija Vasiļjeva /soprāns/ un Laura Grecka /mecosoprāns/, un, protams, arī JVLMA Diriģēšanas nodaļas jauktais koris diriģentu Mārtiņa Klišāna un Romāna Vanaga vadībā.

Koncertā skanēs J.Kalniņa, R.Dubras, A.Kalniņa, J.Vītola, Jēk. Mediņa, A.Kalēja, A.Stepiņa, V.Līces un J.Karlsona skaņdarbi.