Raimonda Paula pirmatskaņojumu koncerts Latvijas Nacionālajā operā

7.decembrī plkst.19.00 Latvijas Nacionālajā Operā notiks pirmatskaņojums diviem Maestro Raimonda Paula muzikālajiem projektiem.

Savu 20 gadu jubileju atzīmējot Trasta Komercbanka sadarbībā ar Maestro izdod mūzikas albumu „Tres aquas”,kuru prezentēs koncertā uz LNO skatuves.

„Tres aquas” (latīņu val. - treji ūdeņi) ir komponista Raimonda Paula sen lolots sapnis, kurš devis jaunu elpu latviešu tautas mūzikai – Maestro aranžētās 14 latviešu tautasdziesmas tajā bagātina mūsdienīgs stīgu orķestra skanējums un brazīļu perkusiju krāsas. Kopā ar Maestro albumu ierakstījuši džeza mūziķi Māris Briežkalns, Andrejs Orlovs, brazīliešu perkusionists Tiago Loejs un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu instrumentu grupa Raimonda Ozola vadībā.

Šāds netradicionāls simfodžeza ietērps, kas papildināts ar Latīņamerikas ritmiem, padarījis tradicionālo tautas mūziku tuvāku mūsdienu klausītājiem un saprotamāku starptautiskajai auditorijai.

"Latviešu tautas mūzika ir kā neizsmeļama aka, no kuras vienmēr var pasmelties un sen aizmirsto piemērot šodienai. Mans galvenais uzdevums bija klavieres padarīt par dziedošu instrumentu un radīt ko jaunu, vēl nebijušu. Kā tas ir izdevies, jāspriež klausītājiem,"saka Maestro.

Trasta komercbankas padomes priekšsēdētājs Igors Buimisters: „Bankas jubilejas gadā šis albums ir mūsu velte Latvijai, tās kultūrai un radošajiem spēkiem, kas mums visiem palīdz ar pārliecību raudzīties nākotnē, nezaudējot saikni ar pagātni.”

Koncerta turpinājumā skanēs R.Paula dziesmu cikls ar J.Jevtušenko vārdiem, kuru izpildīs solists I.Busulis. Arī šie skaņdarbi klausītājiem tiks atskaņoti pirmo reizi, un visas cikla dziesmas tiks izpildītas oriģinālajā - krievu valodā. Koncertā kopā ar Maestro muzicēs Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra stīgu grupa Raimonda Ozola vadībā.

Uz pirmizrādi Rīgā plānojis ierasties arī Jevgeņijs Jevtušenko.

Svarīgākais