Igo un Valta Pūces jaunais koncertuzvedums skanēs Dzintaros

28.augustā Dzintaru koncertzālē skanēs dziedātāja Igo un komponista Valta Pūces jaunais koncertuzvedums "Zeme".

Pirms diviem gadiem Igo sadarbībā ar komponistu Jāni Strazdu uzsāka četru dabas stihiju cikla "Uguns. Zeme. Ūdens. Gaiss" pirmo projekts "Uguns", kurā ar dzejas, mūzikas un vizuālās mākslas palīdzību veidoja mītisku stāstu par pasauli. Šīs vasaras nogalē Igo ar saviem klausītājiem piedāvā cikla otro muzikālo projektu "Zeme", kurā skanēs Igo dzeja, komponista Valta Pūces oriģinālmūzika, kā arī būs skatāmas mākslinieces Gitas Straustiņas video projekcijas. Jaunās koncertprogrammas pirmajā daļā skanēs skaņdarbi, kas veltīti zemes tēmai, bet otrajā daļā darbi no cikla "Uguns".

Igo  jaunajā projektā iesaistījis arī Nacionālā teātra aktrisi Ditu Lūriņu, Dailes teātra aktieri un režisoru Juri Strengu, mūsdienu deju grupu "Buras", Andra Veismaņa stīgu kvartetu, flautistu Andi Klučnieku, saksofonistu Zinti Žvartu, elektroduetu "Das IST", dziedātāju Ievu Kerēvicu, mūzikas dizaineru Andri Indānu, komponistu Valtu Pūci, ka arī pavadošo grupu- Juri Kristonu, Reini Ozoliņu, Ivaru Jercumu, Armandu Alksni, Kasparu Kurdeko un citus.

Veidojot jauno koncertuzvedumu, kā arī albumu, tā tapšanā piedalījušies vairāk kā 50 dažādu pasaules valstu pārstāvji, kas šobrīd dzīvo Latvijā, tostarp arābu kultūras centra priekšsēdētājs Hosams Abu Meri, Latvijā dzīvojošais soms - mūziķis Marko Ojala, dziedātāja- poliete Anna Polansky, spāņu pavārs Havjers Garsija, itālis Roberto Meloni, gruzīnu gleznotājs Nukzars Paksadze, kultūras pārstāvji no Indijas, Šrilankas, Bengālijas, Nepālas, Armēnijas, Nigērijas, Brazīlijas, Ķīnas, Francijas, Rumānijas, Korejas, Uzbekistānas, Filipīnām, Marokas.Visi šie kultūru pārstāvji ir ierunājuši frāzi, katrs savā valodā, kas tiks atskaņota koncertuzveduma noslēguma dziesmā "Mana Zeme", par to, cik katram sava zeme ir svēta un svarīga.

Svarīgākais