"Positivus" festivāla kinoteātrī varēs noskatīties jaunākās latviešu pilnmetrāžas filmas

Positivus festivāla laikā no 19.jūlija līdz 21.jūlijam brīvdabas kinoteātrī varēs noskatīties spilgtākos Latvijas kino jaunumus - godalgoto Jāņa Norda filmu "Mammu, es tevi mīlu!", patriotisko Aigara Graubes un Andreja Ēķa filmu "Sapņu komanda 1935", psihodēlisko Ivara Tontegodes filmu "Sēņotāji", intriģējošo Lailas Pakalniņas filmu "Picas" un citas filmas. Par oficiālo kinoteātra atbalstītāju ir kļuvuši Ādažu Čipsi.

Šogad kinoteātra apmeklētājiem tiks piedāvāta eklektiska, daudzpusīga un iedvesmojoša kino programma.

Positivus festivāls šogad turpina sadarbību ar vairākiem starptautiskiem īsfilmu festivāliem, tādiem kā "2Annas", "Baltic Shorts", "Future Shorts", kā arī nacionālo filmu festivālu "Lielais Kristaps". Kino programmā tiks iekļauti arī pārsteiguma seansi, par kuriem skatītāji varēs uzzināt tikai esot festivālā.

Latvijas kino cienītājiem Positivus festivāls sadarbībā ar nacionālo filmu festivālu "Lielais Kristaps" un Latvijas Kinematogrāfistu Savienības filmu izplatīšanas projektu "Kino visiem un visur Latvijā" piedāvās īpašu spēlfilmu, dokumentālo filmu un animāciju izlasi, kas atspoguļos pašas aktuālākās latviešu kino tendences. Kinoteātrī varēs noskatīties Aigara Graubes un Andreja Ēķa "Sapņu komanda 1935", Jāņa Norda filmu "Mammu, es tevi mīlu!", Ivara Tontegodes filmu "Sēņotāji", Lailas Pakalniņas filmu "Picas", Agitas Cānes-Ķīles dokumentālās filmas "Ceplis. Filmas arheoloģija" un "Vella Kalpi. Filmas arheoloģija", kā arī jauno kinematogrāfistu darbu programmu.

Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas" piedāvās starptautisku kino darbu izlasi, kas veidota ar mērķi izklaidēt un pabarot ikvienu pēc īsfilmu mākslas izsalkušu prātu, kā arī Baltijas video mākslas izlasi.

Future Shorts īsfilmu festivāls ir pārņēmis un iedvesmojis visu pasauli, ieskaitot Latviju. Īsfilmu programma reflektē ar jaunāko no vistālākajiem un tuvākajiem kino pasaules nostūriem, līdz ar to Future Shorts stāsti ir neaizmirstami.

Izklaide

Šova “X Faktors” aizvadītās sezonas uzvarētāja Emilija (Emilija Bērziņa) un reperis Reiks (Arvis Šķirus) laiduši klajā savu pirmo kopdarbu “Tikai ar Tevi”. Dziesmas izdošanai tika izvēlēts 19. septembris, kas ir Emilijas dzimšanas diena.