Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Norda filmai "Mammu, es tevi mīlu" pasaules pirmizrāde Berlīnes kinofestivālā

11. februārī prestižā Berlīnes kinofestivālā sadaļā Generation – Kplus notiks pasaules pirmizrāde Jāna Norda spēlfilmai "Mammu, es tevi mīlu".

Tā ir viena no septiņām filmām, kas sacentīsies par konkursa Generation Kplus galveno balvu - Kristāla Lāci.

Mammu, es tevi mīlu ir attiecību trilleris par trīspadsmit gadus vecu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar vietējo prostitūtu un nonāk policijas redzeslokā, taču beigās atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, viņa mammas lomā - aktrise Vita Vārpiņa. Filmā piedalās arī Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Kolorītā skolas direktora lomā iejuties Dziesmusvētku orķestru virsdiriģents Haralds Bārzdiņš.

Latvijā filma no 21. februāra filma tiks demopnstrēta kinoteātrī Forum Cinemas.

Mammu, es tevi mīlu ir režisora Jāņa Norda otrā pilnmetrāžas spēlfilma, viņš ir arī filmas scenārija autors. 2008. gadā Nords uzņēma savu pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu Amatieris, kas savulaik izpelnījās lielu skatītāju ievērību un saņēma Lielā Kristapa balvu par spilgtāko debiju.

Filmas veidošanā ir iesaistīti vairāki starptautiski atzīti profesionāļi - operators Tobias Datum un montāžas režisore Tamara Meem ir no Losandželosas (ASV).

Tā tapusi filmu studijā Tanka, tā ir otrā studijas Tanka producētā pilnmetrāžas spēlfilma.  Jāatgādina, ka 2010. gadā plašu skatītāju atsaucību piedzīvoja pēc Norda scenārija uzņemtā režisora Gata Šmita komēdija Seržanta Lapiņa atgriešanās.

Filma uzņemta ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla Fonda atbalstu, sadarbībā ar Lietuvas producentu grupu Artbox un filmu tehnikas kompāniju Cinevera.

"Iekļūt Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā nozīmē izturēt sīvu konferenci, un tas ir labs rādītājs filmas mākslinieciskajai kvalitātei. Turklāt Berlīnes Generation konkursa skate domāta filmām, kuras spēj uzrunāt plašu auditoriju, kaut gan centrālā tēma un loma ir atvēlēta bērnībai. Tieši tāds bija arī mūsu uzstādījums - radīt emocionālu filmu par bērnību, kas spētu aizraut visdažādākos skatītājus,"saka filmas producente Alise Ģelze.