Līgatnē notiks nākamgad gaidāmo deju svētku lieluzveduma ieskaņu koncerts

Līgatnes novada Sporta centrā sestdien, 24.novembrī, notiks nākamgad gaidāmo XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku deju lieluzvedumam "Tēvu Laipas" ieskaņu koncerts.

Līgatnes novada domē aģentūru LETA informēja, ka lielkoncertā "Ceļā uz deju svētkiem - pietura "Lustūzis"" uzstāsies 12 Latvijas labākie vidējās paaudzes un jauniešu tautu deju kolektīvi.

Koncertā tiks izdejoti gan mūsdienu horeogrāfijas šedevri, gan "Zelta fonda" dejas, piemēram, "Aiz ezera augsti kalni", kuras izpildījuma etalonu ir izveidojis savulaik slavenais tautas deju ansamblis "Gundega", "Ai, Tēvu zeme", "Kur Tu augi daiļa meita" un daudzas citas.

Pasākumā piedalīsies arī vietējais tautas deju ansamblis no Līgatnes - "Zeperi", kas ir Latvijā pirmais vidējās paaudzes deju kolektīvs, kas Cēsu apriņķa deju skatē saņēmis maksimālo 50 punktu vērtējumu.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais