Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Klints Īstvuds saņem Francijas Goda leģiona III šķiras ordeni

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī piektdien,13. novembrī, oficiālā ceremonijā Elizejas pilī pasniedzis amerikāņu aktierim un režisoram Klintam Īstvudam Francijas augstāko apbalvojumu III šķiras Goda leģiona ordeni, ziņo aģentūra Reuters.

Sarkozī nosaucis Īstvudu par amerikāņu kultūras gigantu un mītu.

"Kļūt par Francijas Goda leģiona ordeņa komandieri man ir liels gods, es ļoti mīlu Franciju, mīlu kino un man patīk ar kādu cieņu pret kino izturas francūži,"saņemot apbalvojumu teicis Īstvuds.

Īstvuds nosaucis Franciju par savām otrām mājām un solījies iemācīties franču valodu. Jāatzīmē, ka Īstvuds jau ir apbalvots ar I šķiras Francijas Goda leģiona ordeni, šo apbalvojumu 2007. gadā viņam pasniedza toreizējais Francijas prezidents Žaks Širaks.

Goda Leģiona ordenis vēl aizvien ir augstākais Francijas valsts apbalvojums. Tas tiek piešķirts gan vīriešiem, gan sievietēm, gan frančiem, gan ārzemniekiem par izciliem nopelniem civilā vai militārā jomā Francijas labā. Ordenim ir piecas šķiras: lielkrusta komandieris, lielvirsnieks, komandieris, virsnieks un kavalieris. Pirmajām divām ordeņa šķirām ir zvaigzne – uz zeltītas vai sudraba daudzstaru pamatnes novietots ordeņa zīmes attēls. Ordenis nēsājams sarkanā muarē lentē.