"Baltijas pērlē" rādīs Andreja Končalovska filmu retrospektīvu

No 14. līdz 24.septembrim Rīgā notiks Starptautiskais kinofestivāls "Baltijas pērle", kurā viena no retrospektīvām šogad veltīta Krievijas kinorežisora Andreja Končalovska jubilejai.

 Festivāls vēlas piesaistīt uzmanību un radīt impulsu rūpīgākai izpētei, kā arī pārdomām par A.Končalovska filmām, kuras laika gaitā ieguvušas papildu jēgu un burvību.

Izsmalcinātās "Muižnieku ligzdas" nesteidzīgais vēstījums, "Sibiriādes" episkais vēriens, aizkustinošais poētiskums filmā "Mīlnieku Romance" mijas ar Amerikas perioda darbiem: no pirmās pārdrošās uzdrīkstēšanās "Marijas mīļākie" līdz trīs "Oskara" nominācijās izvirzītajai filmai "Vilcieni-bēgļi", ko M.Skorcēze izraudzījās pilnai lentes restaurācijas un kura šogad tika izrādīta Kannu kinofestivāla īpašajā pasaules kino šedevru programmā kopā ar "Reiz Amerikā", "Arābijas Lourensu" un citām.

Kopumā festivālā tiks parādītas 7 kinorežisora A.Končalovska filmas, kā arī darba "Kaislības Andreja rokrakstā. Andrejs Rubļovs" pilnā versija, kurai viņš ir scenārija autors, kā arī tēmas izstrādātājs.

A.Končalovska iestudējuma "Trīs māsas" pasaules pirmizrāde kļūs par svinīgo fināla akordu festivāla noslēgumā 25.septembrī Dailes teātrī.

Kino programmā iekļautas gan aktuālākās un nozīmīgākās 2011.-2012.gadā tapušās filmas, kuras guvušas ievērību Kannu, Venēcijas un Berlīnes kinofestivālos, gan retrospektīvu parāde, gan atjaunotie šedevri, gan pasaules kino klasika.

 

Svarīgākais