Katrs desmitais atvaļinājumu pavada, skatoties televizoru

Katrs desmitais jeb 10% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka situācijā, kad vasaras brīvdienas ir jāpavada pilsētā, paliek mājās un skatās televizoru, atklāts satelīttelevīzijas Viasat un filmu kanāla TV1000 Premium veiktajā aptaujā. Biežāk šādu atpūtas veidu izvēlās jaunieši un pusmūža cilvēki.

Kā liecina pētījuma dati, katrs septītais jeb 14% Latvijas iedzīvotāju vecuma grupā no 20-29 un 40-44 gadiem vasaras brīvdienā izvēlās palikt mājās un skatīties televizoru, kamēr cilvēki pēc 50 gadiem to dara daudz retāk - tikai 4%.

Par populārāko vasaras brīvdienu aktivitāti pilsētā Latvijas iedzīvotāji ir atzinuši pilsētas svētku apmeklēšanu - vairāk nekā puse jeb 57% Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka, paliekot uz brīvdienām pilsētā, apmeklētu šāda veida pasākumu. Visaktīvāk šo atpūtas iespēju izmanto jaunieši vecumā no 25 līdz 29 gadiem (66%), retāk iedzīvotāji vecumā pēc 50 gadiem - 47%.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais