Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

Īsfilmu festivālā "2Annas" izrādīs labākās pasaules īsfilmas

No 28.maija līdz 3.jūnijam Rīgā norisināsies 17.Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls "2Annas", kas izrādīs labāko no pasaules īsfilmu klāsta

Šogad festivāla programma izcelsies ar nebijušu apjomu, jo kopumā tiks piedāvāti 24 kino seansi. Festivāla ieskaņas pasākums notiks bijušās Tabakas fabrikas telpās Miera ielas Republikas svētku laikā, savukārt pārējie filmu seansi notiks kinoteātrī "Splendid Palace", "Citadele" un "K.Suns".

Festivāla programmas galvenais trumpis ir pasaules klases īsfilmu konkursa programmas. Pēdējos gados "2Annas" izrādījis filmas, kas guvušas balvas starptautiskos filmu festivālos. Tāpat kā iepriekš, arī šogad norisināsies Baltijas autoru darbu konkurss, kurā varēs redzēt spēcīgāko no jauno režisoru radītā īsmetrāžas formātā, norādīja Pētersone.

Galvenais ārpuskonkursa fokuss šoreiz būs pasaulē pirmās interaktīvās filmas, 1967.gadā Čehoslovākijā tapušās melnās komēdijas "Kinoautomat" seansi, kuros skatītāji filmas laikā varēs radīt paši savu kino ar balsošanas iekārtām.

"Kinoautomat" pasaulē demonstrēta vien dažas reizes tās sarežģītās izrādīšanas dēļ, bet Latvijā norisināsies divi seansi, kas kinoteātrī "Citadele" notiks 28.maijā un 29.maijā. Seansa otrajā dienā interaktīvā kino eksperts Kristofers Heilss ne tikai pastāstīs, kā tapusi "Kinoautomāts", bet arī tehniski demonstrēs un ļaus izmēģināt visu jauno, kas šī žanra kino radīts līdz šim.

Bez jaunākajām un labākajām īsfilmām un īpašiem ekskluzīviem notikumiem festivāla programma tiks papildināta arī ar vērtīgām retrospektīvām un viesprogrammām. Šogad uzmanības centrā būs Amerikas avangarda kino pionieris, lietuviešu izcelsmes kinorežisors Jonas Mekas, kurš savus darbus veidojis kopā ar tādiem mākslas un kultūras grandiem kā Džonu Lenonu, Joko Ono, Endiju Vorholu un Salvadoru Dalī.