Slavenais franču kinoaktieris Alēns Delons ievietots slimnīcā

© Scanpix/AFP

Slavenais franču kinoaktieris Alēns Delons šodien,4. aprīlī, ievietots prestižā Parīzes slimnīcā, ziņo Agence France-Presse.

Kāds 76 gadus vecā aktiera paziņa kā hospitalizācijas iemeslu minējis sirds aritmiju. Pēc citu avotu ziņām aktierim bijusi nepieciešama operācija, kas viņam šorīt arī veikta, taču sīkākas ziņas par viņa veselības stāvokli un iespējamo diagnozi, netiek sniegtas.

"Alēna Delona veselības stāvoklis ir labs. Tāpat kā jebkurš cilvēks, kas rūpējas par savu veselību, viņš slimnīcu apmeklēja, lai to pārbaudītu," norāda Delona pārstāvji.

1935. gada 8. novembrī dzimušais Delons ir atveidojis galvenās lomas gandrīz 100 filmās savas vairāk nekā 50 gadus ilgās karjeras laikā, kļūstot par vienu no pasaulē pazīstamākajiem franču aktieriem.

Alēns Delons debitēja kino 1957. gadā Īva Alegrē filmā Quand la Femme s'en Mêle (Kad sieviete apmulst). Savukārt plaši pazīstams aktieris kļuva pēc lomas Lukīno Viskotni filmā Roko un viņa brāļi. Tomēr pasaules kino vēsturē viņš vislabāk pazīstams ar daudzajām lomām, filmās Šoks (Le choc), Sarkanā saule (Soleil Rouge), Teherāna 43 un citās.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais