Ādama Sendlera filmai divi Zelta aveņu rekordi

© Scanpix

Par pagājušā gada sliktāko filmu pārliecinoši kļuvusi komēdija Jack and Jill, kas saņēmusi desmit Zelta avenes svētdien notikušajā ceremonijā – tā ir pirmā reize balvas 32 gadu pastāvēšanas vēsturē, kad viena filma saņem balvas absolūti visās kategorijās. Otru rekordu uzstādījis komiķis Ādams Sendlers, kas saņēmis Zelta avenes gan par sliktāko vīrieša, gan sliktāko sieviešu lomu – filmā viņš tēloja dvīņus Džeku un Džilu.

«Ja Sendlers būtu tēlojis trīnīšus, viņš noteikti būtu ticis vēl pie vairākām balvām,» sarunā ar AP ironiski sacījis Zelta avenes balvas dibinātājs Džons Vilsons. Jāatgādina, ka godalga tika nodibināta 1980. gadā, lai paralēli Oskariem, kas godina gada izcilākos kinodarbus, atzīmētu arī gada izgāšanās, aktieru un režisoru vājo sniegumu. Balvas ieguvējus nosaka 650 Zelta avenes fonda locekļi, kuru balsojums tiek summēts ar interneta vietnē Rotten Tomatoes notiekošo skatītāju balsojumu. Šogad iespēju nobalsot izmantojuši aptuveni 35 000 cilvēku.

Interesanti, ka līderpozīcijas par gada sliktāko filmu Jack and Jill dalīja ar lenti Just Go With It – arī tās režisors bijis Deniss Dagans, bet galveno lomu spēlējis Ā. Sendlers. Dž. Vilsons uzsver, ka tas par kaut ko liecinot. «Ādamam Sendleram izveidojusies un nostiprinājusies attieksme – nav svarīgi, cik muļķīgi es nospēlēju filmā, jo mani fani tāpat maksās, lai to noskatītos,» norādījis Dž. Vilsons, piebilstot, ka, ņemot vērā kino biļešu cenas mūsdienās, tas nav īsti godīgi attiecībā pret skatītājiem. AP piebilst, ka Just Go With It vismaz sasniedza Ā. Sendlera komēdijām ierastos kases ieņēmumus (aptuveni 100 miljonus dolāru), bet Jack and Jill izgāzās arī finansiālā ziņā, gūstot tikai 74 miljonus dolāru kases ieņēmumos.

Kopā ar komiķi par cietušajiem atzīstami arī citi aktieri, kuri piedalījās filmā. Pie divām Zelta avenēm ticis pat leģendārais Als Pačīno, kas atzīts par sliktāko otrā plāna aktieri un kopā ar Ketiju Holmsu dalījis balvu par sliktāko aktieru duetu. Jāatgādina, ka balvā tiek pasniegta aptuveni 5 dolārus vērta plastmasas avene, kas pārklāta ar zelta krāsu, taču pēc šīs neprestižās godalgas tās laureāti parasti neierodas. Atšķirībā no citiem gadiem, kad Zelta avenes ieguvēji tika pasludināti tieši Oskara balvu pasniegšanas ceremonijas priekšvakarā, šoreiz balvas tika dalītas Smieklu dienā, 1. aprīlī. Tomēr Dž. Vilsons izteicies, ka jau nākamgad plāno atgriezties pie tradicionālā balvu dalīšanas datuma.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.