Nikola Kidmena un Kolins Fērts atveidos lomas filmā "The Railway Man"

Režisora Džonatana Teplicka jaunās filmas "The Railway Man" aktieru sastāvam pievienojusies Nikola Kidmena, ziņo Variety.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas un Austrālijas kopražojuma drāmā "The Railway Man", kuras pamatā ir britu slavenākā Otrās pasaules kara veterāna Ērika Lomaksa romāns, galveno lomu atveidos lieliskais britu aktieris Oskara balvas laureāts Kolins Fērts, bet viņa sievas Patrīcijas Velesas loma Kidmenai uzticēta pēc tam, kad projektu pametusi Reičela Veisa. Reičela Veisa no projekta atteikusies sakarā ar aizņemtību filmu "The Bourne Legacy" un "Oz: The Great and Powerful" uzņemšanas laukumos.

Lomakss 1942. gadā nonāk Japāņu armijas gūstā un tiek nosūtīts būvēt "nāves dzelzceļa līniju" starp Birmu un Taizemi, šajā smagajā darbā izdzīvo tikai nedaudzi.

Galvenais varonis, pārdzīvojot vissmagākos apstākļus, izdzīvojis, ticis atbrīvots.

Filmas pamatā ir britu armijas veterāna Erika Lomaksa atmiņas par Otrā pasaules kara notikumiem, par Japāņu armijas gūstā pavadīto laiku un spīdzināšanu. Pēc kara beigām Lomakss dodas meklēt savu spīdzinātāju.

Lomaksa sieva Patrīcija palīdz viņam pārciest gūtās psiholoģiskās un morālās traumas un pierunā vīru pēc 30 gadiem satikties ar vienu no saviem spīdzinātājiem. Abu tikšanās notiek slavenākajā dzelzceļa posmā - uz tilta pār Kvai upei.

Ēriku Lomaksu jaunībā atveidos Džeremijs Irvins.

Filmas scenāriju veido Frenks Kotrels Bois un Endijs Patersons.

Filmas uzņemšana sākusies Skotijiā pēc tam tā notiks Taivānā un Austrālijā.

Svarīgākais