Zviedrijā notiek pirmizrāde filmai par latviešu fotogrāfi Intu Ruku

30. oktobrī notiek zviedru režisores Modas Nīkanderes (Maud Nycander) dokumentālās filmas "Fotogrāfe no Rīgas" par latviešu fotogrāfi Intu Ruku pirmizrāde. Pirmizrāde notiek ar LR vēstniecība Zviedrijā atbalstu.

Starptautisku atzinību guvušo latviešu fotogrāfi Intu Ruku plašāka sabiedrība Zviedrijā iepazina jau pagājušajā rudenī un ziemā, kad Stokholmas Modernās mākslas muzejā bija apskatāma Intas Rukas izstādes "Amālijas iela 5a".

Filmas režisore Moda Nīkandere ir Intas Rukas kolēģe un draugs, kas filmu veidojusi ne tikai kā stāstu par Intu Ruku, ļaujot ielūkoties viņas ikdienā, darbā, iepazīstot viņas tuviniekus, draugus un paziņas, bet vienlaikus vēstot arī par Latviju un to skārušajām pārmaiņām.

Pirmizrādē Stokholmā piedalīsies arī pati Inta Ruka.Filma tiek izrādīta vairākos kinoteātros Stokholmā (Zita un Victoria), arī citās Zviedrijas pilsētās – Gēteborgā, Malmē un Lundā.

Filmas producents ir MANTARAY FILM sadarbībā ar Zviedrijas Televīzijas Kultūras programmu (SVT - Kultur). Filmas zviedriskais nosaukums: "Fotografen från Riga".

Svarīgākais