Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Kino

"Lote" Berlīnes filmu festivālā cīnās par "Kristāla lāci"

Šodien, 13.februārī, Berlīnes kinofestivālā pasaules pirmizrādi piedzīvoja Latvijas un Igaunijas kopražojuma animācijas filma "Lote un Mēnessakmens noslēpums", kas bērnu un jauniešu filmu skatē par Kristāla lāci sacenšas ar trīspadsmit citām animācijas filmām no visas pasaules.

"Pēc filmas pirmizrādes, ko klātienē noskatījās aptuveni 800 cilvēku liela auditorija, filmas veidotāju komanda pulcējās tirgus stendā, kur ne tikai bija vērojama liela interese par "Lotes" izrādīšanu ārpus Latvijas, bet saņēmām arī vairākus kopprpoducēšanas piedāvājumus," stāsta filmu studijas RIJA producents Vilnis Kalnaellis.

"Lote un Mēnessakmens noslēpums" ir otrā pilnmetrāžas animācijas filma par dzīvespriecīgās suņu meitenes Lotes un viņas draugu piedzīvojumiem, ko veidojusi filmu studija RIJA sadarbībā ar Igaunijas Eesti Joonisfilm. Latvijas pusē filmas producents ir Vilnis Kalnaellis, fonu māksliniece - Laima Puntule, dialogu līdzautors - Andris Akmentiņš. Tēlu balsis ierunājuši iemīļoti latviešu aktieri, bet mūziku sacerējis un iedziedājis mūziķis Renārs Kaupers.

Līdzās festivāla konkursam norisinās filmu profesionāļu tirgus, kurā, pateicoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras finansiālam atbalstam, studijas RIJA producenti izveidojuši savu stendu, lai starptautiskajiem izplatītājiem reprezentētu gan savas, gan citu Latvijas producentu filmas.

Starptautiskais kinofestivāls "Berlinale 2012" notiek jau 62.reizi un šogad tas norisinās no 9. līdz 19.februārim.