Britu kino balvu pasniegšanas ceremoniju vadīs zvaigzne Miss Pigija

© Scanpix

Viena no britu kino industrijas balvu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) pasniegšanas ceremonijas vadītājām būs leļļu seriāla Muppet Show zvaigzne Miss Pigija, ziņo aģentūra France-Presse.

Slavenajai cūciņai būs uzticētas īsas intervijas ar slavenākajām zvaigznēm, kas dosies pa sarkano paklāju. Miss Pigija, kurai vajadzēs intervēt Džordžu Klūniju, Bredu Pitu, Geriju Oldmenu, Žanu Dužardēnu un Maiklu Fasbinderu, kuri nominēti labāko aktieru titulam, jau pavēstījusi, ka ļoti vēlas nodemonstrēt savu māku flirtēt un labprāt mērotos spēkos roku laušanās sacensībās ar Dž. Klūniju.

Bafta ceremonijas organizatori ironizē, ka atbildes Pigijai būs augstākai sasniegums ikvienas slavenās zvaigznes karjerā.

BAFTA kino balvu pasniegšanas ceremonija notiks Londonā svētdien, 12. februārī.

Jau ziņots, ka 12 kategorijās nominēta režisora Mišela Hazanavičusa filma „Mākslinieks” („The Artist”), kas nupat saņēma labākās komēdijas/mūzikla Zelta Globusa balvu. Tai seko spiegu trilleris „Skārdnieks, drēbnieks, zaldāts, spiegs” („Tinker Tailor Soldier Spy”) ar 11 nominācijām, savukārt deviņas nominācijas ir Mārtina Skorsēzes 3D lentei „Hugo” („Hugo”), bet sešas nominācijas ieguvusi lente „My week with Marilyn”. Filmām „Kalpone” („The Help”) un „Kara zirgs” („War Horse”) katrai ir pa piecām nominācijām.

Svarīgākais