Lailas Pakalniņas filma saņem Tallinas filmu festivāla balvu

Režisores Lailas Pakalniņas jaunākā dokumentālā filma "33 zvēri Ziemassvētku vecītim" atzīta par labāko dokumentālo filmu nule notikušajā XV Tallinas filmu festivālā "Black Nigts"(PÖFF) Baltijas filmu skatē (Tridens Baltic Film).

Kā otra labākā dokumentālā filma atzīta lietuviešu režisora Mantas Kvedaravičus filma

"Barzakh", kas saņēma arī FIPRESCI balvu. Abas filmas tika vērtētas konkursa Baltijas filmu (Tridens Baltic Film) skatē līdz ar 12 citām dokumentālajām filmām, kuru vidū bija arī latviešu režisora Roberta Rubīna dokumentālā filma "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?".

Tallinas filmu festivāls norisinājās laikā no 16. līdz 30. novembrim. Pakalniņas filma

Grand prix 18 filmu konkurencē saņēmusi Honkongas jaunā viļņa režisora Ann Hui mākslas filma ''A Simple Life"(Taojie). Balva par labāko sieviešu lomu piešķirta šīs filmas aktrisei Danie Ip.

Filma ''33 zvēri Ziemassvētku vecītim" ir labestību un cilvēka cēlsirdību apliecinošs kino par Līvijas kundzi un viņas tuvākajiem - suņiem, kaķiem, trušiem, šinšillu un citiem zvēriem. Līvijas kundzes stāstam izteiksmīgā filmā tapt L. Pakalniņai palīdzējis operators Uldis Jancis un skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Studijā Kompānija Hargla producētā filma tapusi ar Nacionālā kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Festivālā "Black Nights" līdzās mazpazīstamām kinolentēm no daudzām pasaules valstīm, programmā netrūkst arī Kannu, Berlīnes un citos lielos festivālos pirmizrādītu filmu.

Par labāko režisori atzīta britu režisore Linna Remzija par filmu "We Need To Talk About Kevin"(Mums jāparunā par Kevinu).

Filma ir rakstnieces Laionelas Šraiveres noveles ekranizācija, kura analizē titulvaroņa sarīkoto slaktiņu skolā no viņa mātes viedokļa. Mātes lomā fantastiskā aktrise Tilda Svintone, kura te cīnās ar savām atmiņām par notikušo, te ar dēla nogalināto skolasbiedru vecākiem, un to izmisuma pilno agresiju. Taču ceļš uz šādu situāciju sākās nevis ar Kevina sarīkoto slaktiņu, bet gan ar zēna dzimšanu un visām no tā izrietošajām sekām, kas lika Svintones tēlotajai Evai līdz nepazīšanai izmainīt savu dzīvi. Aukstā attieksme pret savu grūtniecību rezultējas bērna smagajā raksturā.

Svarīgākais