Budapeštā atklāj Baltijas dokumentālo filmu dienas

27.oktobrī Budapeštā tiek atklātas Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valstu dokumentālo filmu dienas „Baltijas ceļš”.

Filmu dienas atklās Latvijas vēstniece Ungārijā Veronika Erte kopā ar Lietuvas un Igaunijas vēstniekiem, kā arī Igaunijas institūta direktori Ungārijā. Atklāšanas ceremonijā tiks demonstrēta igauņu režisora Pētera Simma (Peeter Simm) filma „Baltijas ceļš”.

Latvija festivālā piedalās ar trim filmām. Ungāru skatītāji varēs noskatīties režisores Daces Slavinskas 2011.gada Latvijas Televīzijas filmu „Neatkarība kā māksla”, režisores Ilzes Burkovskas – Jacobsen 2008.gada filmu „Bekons, sviests un mana mamma” un režisora Jura Podnieka 1990.gada filmu „Krustceļš”.

Baltijas dokumentālo filmu dienas organizējusi Latvijas vēstniecība Ungārijā sadarbībā ar Igaunijas un Lietuvas vēstniecībām, kā arī Igaunijas institūtu Ungārijā.

Izklaide

Šogad 30 gadu jubileju atzīmē grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” – latvju rokmūzikas fenomens, trīs puiši no Sabiles, kuri visas trīs šīs desmitgades muzicējuši nemainīgā sastāvā un būtībā pirmie spējuši kā alternatīvās skatuves pārstāvji tikt radiostaciju rotācijās un TV apritē.

Svarīgākais